blank

(Video) Airbus A321 Wizz Air la show-ul aviatic de la Budapesta

0 2.666

Wizz Air a luat parte pentru a doua oară la show-ul aviatic din Budapesta, care a avut loc pe 1 mai 2016. Anul aceasta, Wizz Air a participat la eveniment cu noul cel mai nou Airbus A321 (HA-LXD), prima aeronavă de acest tip prezentă la spectacolul aerian din Budapesta.

Show-ul aviatic de la Budapesta

Căpitanul David Morgan, Wizz Air Chief Flight Operations Officer, şi căpitanul András Arday au realizat trei zboruri la joasă înălţime deasupra Dunării.

Primul zbor a fost efectuat cu o viteză de 140 de noduri, la o altitudine de 100 metri şi a evidenţiat flapsurile şi trenul de aterizare.

După o întoarcere spectaculoasă de 45 de grade lângă insula Margareta, aeronava a revenit cu trenul de aterizare retras şi, la final, a executat un zbor de mare viteză la 300 de noduri.

Airbus A321 Wizz Air

Airbus-A321-Wizz-Air-Air-Show-2016-Budapesta
FOTO: Arpad Foldhazi Photography / Air Show 2016 Budapesta

Airbus A321ceo este cea mai eficientă aeronavă de pasageri cu un singur culoar şi a fost pentru prima dată alocată flotei Wizz Air în noiembrie 2015, la baza din Budapesta.

Capitala Ungariei beneficiază acum de patru aeronave A321 care zboară pe cele mai populare rute. Graţie eficienţei operaţionale superioare a aeronavei, Wizz Air va putea oferi şi mai multe locuri către şi mai multe destinaţii la cele mai scăzute tarife, reducând în acelaşi timp emisiile şi zgomotul la minimum.

Airbus-A321-Wizz-Air-Air-Show-2016-Budapesta
FOTO: Arpad Foldhazi Photography / Air Show 2016 Budapesta

Pe lângă proaspătul livery exterior prezent din ce în ce mai mult în flotă şi arătat, de asemenea, şi la show-ul aviatic, aeronavele A321ceo dispun de culori noi la interior, o ambianţă mai luminoasă în cabină, scaune din piele moale şi mai multe opţiuni de locuri.

Ca de obicei, pasagerii Wizz Air au posibilităţi variate pentru a-şi programa călătoria: prin serviciul prioritate la îmbarcare, locuri cu spaţiu suplimentar pentru picioare sau locuri în primul rând.

Până în 2018 Wizz va dispune de 30 aeronave A321 în versiunea curentă, iar apoi va beneficia de livrarea modelului superior A321neo, care va fi echipat cu o tehnologie avansată.

În noiembrie 2015, am fost invitaţi să zburăm cu primul Airbus A321ceo Wizz Air. S-a operat un zbor demonstrativ pe ruta Londra – Birmingham.

Pe lângă faptul că are o capacitate de 230 de locuri, noul A321 Wizz Air este mai silenţios şi vine echipat cu noul interior anunţat în mai 2015, odată cu noul livery.

Leave A Reply

Your email address will not be published.