blank

Valahia Air / Flywings şi un Fokker 100 (YR-FLW)

0 952

Pe site-ul planepictures.net a apărut fotografia unui Fokker 100 înregistrat YR-FLW, un cod românesc. De aici au pornit cercetările şi s-a ajuns la Valahia Air SRL/ Flywings Airlines. Prea multe nu se ştiu despre această companie, dar zvonurile spun că avionul va opera zboruri între Düsseldorf și Skopje (Republica Macedonia), precum și Priştina (Kosovo).

Valahia_Air_Fokker_100_YR_FLW

Avionul a fost fotografiat de Wilfried Broemmelmeyer, la SCN Saarbruecken (Saarbrucken), Germania. Înainte să fie YR-FLW, aeronava Fokker 100 a fost înmatriculată PH-CXK/D-AGPK. Avionul are 23 de ani, primul zbor fiind operat la 4 septembrie 1990. A mai fost în flotele: USAir, US Airways, Aircraft Finance & Trading, Germania, Air Berlin, OLT Express Germany. Este propulsat de două motoare Rolls-Royce Tay 650-15.

Conform unor zvonuri, următorul pe listă este D-AGPH/PH-CXH, acesta fiind al doilea Fokker 100 care va intra în flota Valahia Air.

PH-CXH D-AGPH

La o simplă căutare, am descoperit că Istrate B. este Ground Operations Manager at Valahia Air, Adrian Voicu este CAMO Manager Valahia Air din martie 2012. Site-ul valahiaair.com este în construcţie, iar domeniul a fost înregistrat pe 20 februarie 2012, updatat la 1 februarie 2013. Probabil că urmează o altă prelungire până pe 20 februarie 2014, data la care ar expira dacă nu se prelungeşte.

Nu pot să spun că este o nouă companie aeriană românească. Deocamdată este doar un SRL fără o adresa clară, fără o identitate bine definită şi care a înmatriculat un avion pe care-l va folosi sub livery Flywings. Dacă ştiţi şi alte informaţii, vă rog să lăsaţi un comentariu şi analizăm.

Leave A Reply

Your email address will not be published.