blank

Un sfert de milion de pasageri deserviţi la Aeroportul Internațional Sibiu

0 718

Anul 2014 s-a încheiat cu rezultate pe măsura așteptărilor și încununează eforturile susținute de Aeroportul Internațional Sibiu, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, în două direcții importante: pe de o parte intensificarea eforturilor de a atrage companii aeriene interesate să opereze noi rute, solicitate de comunitatea sibiană și din împrejurimi, iar pe de altă parte de creșterea frecvențelor de zbor pentru rutele deja existente, în așa fel încât să fie utilizată optim infrastructura aeroportuară.

Numărul de pasageri îmbarcați, respectiv debarcați a atins cifra de 215.952, iar numărul de pasageri aflați în tranzit s-a ridicat la 34.480. Astfel, anul 2014 este primul an în care Aeroportul Internațional Sibiu a depășit cifra de 200.000 de pasageri îmbarcați-debarcați și 250.000 de pasageri deserviți.

Noile destinații, Londra și Dormtund, operate de cel mai nou partener al nostru, compania Wizzair, precum și destinațiile de vacanță specifice sezonului estival – cele doua curse charter spre Antalya şi Rhodos, operate de Air Bucharest, au contribuit la creșterea numărului de pasageri, alături de creșterile de trafic ale partenerilor noștri tradiționali, Lufthansa, Austrian Airlines, Tarom și Blue Air.

De aceeași maniera a crescut și numărul total de mișcări aeronave, cu aproape 100, de la 4.805 mişcări în anul 2013 la 4.902 în 2014.

Pentru anul 2015 se prefigurează același trend crescător, de bun augur atât pentru Aeroportul Internațional Sibiu, cât și pentru întreaga comunitate din țară și din afară, în slujba căreia depunem întregul efort și interes.

Leave A Reply

Your email address will not be published.