blank

Un pilot erou, un accident evitat la 19 metri și o recompensă de 360000 GBP

0 1.268

Pe 11 octombrie 2016, un incident mai puțin obișnuit a avut loc la Aeroportul Internațional Shanghai Hongqiao (SHA). În jurul orei 12:00, o aeronavă de tipul Airbus A320 a companiei China Eastern Airlines a început să ruleze pe pistă pentru decolare. Dintr-o gafă a unui controlor de trafic aerian, o altă aeronavă, un Airbus A330-300 China Eastern Airlines, a intrat pe pistă pentru a o traversa.

Un pilot erou

Momentul tensionat a avut o rezolvare, am putea spune perfectă. Comandantul aeronavei Airbus A320 a accelerat și a reușit să ridice avionul de la sol, trecând la 19 metri peste cealaltă aeronavă.

Avionul A320 decola pentru zborul MU-5643 (Shanghai – Tianjin) și avea la bord 147 de pasageri. Avionul Airbus A330-300 aterizare la Shanghai, după ce a operat zborul MU 5106, și avea la bord 266 de pasageri. Pe lângă cei 413 pasageri, în cele 2 avioane se mai aflau și 26 de membri ai echipajelor.

Acest moment de reamintește de tragicul accident petrecut în Tenerife, care a avut loc pe 27 martie 1977. Două avioane s-au ciocnit, iar 583 de persoane și-au pierdut viața. A fost un moment asemănător cu cel petrecut la Shanghai, dar finalul a fost tragic.

Administrația Aviației Civile din China (CAAC) a lansat o simulare, care a fost creată în timpul investigațiilor. Putem observa accelerarea și decolarea avionului A320, care trece la distanță foarte mică de celălalt avion.

Eroul pilot este He Chao, care a fost recompensat de compania aeriană cu suma de 360 000 GBP. În cadrul ceremoniei, China Eastern Airlines a recompensat și echipajul de cabină cu 71 000 GBP.

Mai jos aveți poziția CAAC și sancțiunile asupra celor ce se fac vinovați de incident:

After investigation, CAAC decided that the incident was a human factor induced severe incident which was caused by neglect of flight dynamics and commanding mistakes of the tower controllers on duty. Therefore CAAC gave punishment including warning within the Party, serious warning, administrative demerit and removal from offices of 13 officials in East China Air Traffic Management Bureau as well as the bureau’s Air Traffic Control Center and Safety Management Department, revoking licenses of the controllers in the commanding seat and supervising seat, and banning the controller in the commanding seat from undertaking any air traffic control jobs for life.

Totul e bine când se termină cu bine!

Leave A Reply

Your email address will not be published.