Un controlor de trafic aerian indonezian a decedat în timpul cutremurului, după ce s-a asigurat că aeronava monitorizată va decola

Pe 28 septembrie, regiumea Palu (Indonezia) a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea de 7.5. Aeroportul Mutiara SIS Al-Jufrie din Palu funcționa fără probleme și nimic nu anunța cutremurul devastator.

0 1.129

Pe 28 septembrie, regiunea Palu din Indonezi a fost lovită de 2 mari cutremure, primul de 6.1 și al doilea de 7.5 magnitudine. Aeroportul regional Mutiara SIS Al-Jufrie funcționa conform programului cand pământul a început să se cutremure.Cei din turnul de control al aeroportului au început să fugă și să evacueze clădirea, în timp ce totul părea că se dărâmă în jurul lor. Doar Anthonius Gunawan Agung, un tânăr control de trafic aerian în vârstă de 21 de ani, a refuzat să plece. Avea sub monitorizare zborul 6321 operat de Batik Air. Aeronava se afla pe pistă în acel moment, pregătită de decolare.

Un controlor de trafic aerian indonezian a decedat în timpul cutremurului

Agung

În timp ce colegii lui fugeau pentru a se salva, tânărul a rămas în turn și s-a asigurat că avionul va decola în deplină siguranță. Apoi, s-a aruncat de la etajul 4 al clădirii. Și-a rupt piciorul și a suferit numeroase răni interne. A fost transportat urgent la spital, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

rip-agung-indonezia-1

Air Navigation din Indonezia l-a ridicat în grad post-mortem, recunoscând gestul său eroic. Prin sacrificiul făcut a salvat sute de vieți, care se aflau în acele momente la bordul avionului Batik Air.

În urma cutremurului, turnul de control al aeroportului din Palu a fost grav avariat, iar pista a suferit daune majore. A devenit inpracticabilă pe o distanță de 250 de metri.

Leave A Reply

Your email address will not be published.