Un Boeing 787 Dreamliner ANA a zburat cu biocombustibil

0 587

Putem spune că suntem la începutul unei noi ere în lumea aviaţiei civile. Compania aeriană All Nippon Airways (ANA) şi Boeing au scris azi o filă din istoria aviaţiei prin efectuarea primului zbor cu biocombustibil.O aeronavă Boeing 787 Dreamliner a decolat de la baza Boeing Delivery Center din Everett, Washington cu destinaţia Tokyo-Haneda. Aceasta a fost alimentată cu un biocombustibil fabricat în mare parte din ulei pentru gătit. Emisiile de CO2 au fost cu aproximativ 30% mai mici în comparaţie cu emisiile aeronavelor (vorbim de aceeaşi clasă ca dimensiune) de linie utilizate în prezent. Procentajul înseamnă: 10% reduceri de CO2 prin folosirea biocombustibilului şi 20% reducere prin tehnologia şi eficienţa oferită de 787 Dreamliner.

Livrarea avionului Boeing 787 Dreamliner către operatorul japonez ANA a însemnat şi primul zbor transpacific efectuat cu biocombustibil.

Boeing este una din marile companii din industria aviaţiei care caută soluţii alternative de combustibil, ca parte a strategiei pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Plus că biocombustibilul poate fi mai ieftin faţă de kerosen-ul utilizat în prezent şi ar mai salva din companiile aeriene aflate la un pas de faliment.

Leave A Reply

Your email address will not be published.