Un Boeing 767-300ER Ethiopian Airlines a aterizat din greşeală pe aeroportul Arusha (video)

0 173

Pe 18 decembrie 2013, un Boeing 767-300ER Ethiopian Airlines a aterizat din greşeală pe aeroportul Arusha, la 43 de kilometri de aeroportul de destinaţie.

Ți-a întârziat avionul mai mult de 3 ore sau ți-a fost anulat zborul? Ai putea avea dreptul la o despăgubire de până la 600€! Solicită despăgubirea pentru anularea sau întârzierea zborului!

B767 Ethiopian

(mai multe imagini pe pagina de facebook Airlines Travel)

AirHelp get compensation

Avionul B767 (ET-AQW) avea 213 pasageri la bord şi opera zborul ET-815 pe ruta Addis Ababa-Bole Airport (ADD) – Zanzibar Karume (ZNZ) via Kilimanjaro KIA (JRO). Dintr-o eroare de comunicare cu turnul de control al aeroportului din Kilimanjaro, aeronava a ajuns pe aeroportul Arusha. Ambele aeroporturi au pista 27, doar că cea din Arusha este mult prea scurtă pentru standardele unui Boeing 767, care are nevoie de minim 1798 de metri pentru a ateriza în siguranţă.

În concluzie, aeronava a aterizat pe pista lungă de 1620 de metri a aeroportului Arusha şi s-a oprit în afara acesteia. Nimeni nu a fost rănit, dar cu toţii au tras o sperietură zdravănă. După 3 ore, aeronava a fost repusă pe pistă şi supusă unor investigaţii amănunţite. Nu a suferit damage şi a decolat la 2 zile după incident. Pe 20 decembrie 2013, fără încărcătură şi pasageri la bord, avionul Boeing 767-300ER Ethiopian Airlines a reuşit să decoleze spre Addis Ababa în aplauzele celor de la sol.

În prezent, a fost deschisă o anchetă pentru a stabili cauzele care au dus la acest eveniment mai puţin fericit.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »