Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Un Boeing 747-400 National Airlines s-a prăbuşit în Afganistan

0 10.421

Pe 29 aprilie, o aeronavă Boeing 747-400 s-a prăbuşit la decolare. Era un avion de tip cargo operat sub culorile transportatorului National Airlines. Accidentul a avut loc la baza militară din Bagram, la nord de Kabul, în Afganistan.

Momentul a fost surprins de o cameră video aflată pe bordul unei maşini. Acest material prezintă ultimele secunde de zbor ale avionului 747-400 BCF N949CA (msn 35630) National Airlines, aşa cum a decolat, a pierdut portanţa şi s-a prăbuşit. M-am tot gândit dacă să-l pun sau nu, iar decizia o puteţi vedea mai jos. Este un video greu de urmărit şi nu-l recomand celor cu frica de zbor.

7 persoane şi-au pierdut viaţa, toate din domeniul aviaţiei şi lucrau pentru National. National Airlines a ieşit cu o declaraţie prin care i-a numit pe cei ce au pierit în accident:

Brad Hasler, pilot in command, Trenton, Mich.
Jeremy Lipka, pilot in command, Brooklyn, Mich.
Jamie Brokaw, first officer, Monroe, Mich.
Rinku Summan, first officer, Canton, Mich.
Michael Sheets, loadmaster, Ypsilanti, Mich.
Timothy Garrett, maintenance, Louisville, Ky.
Gary Stockdale, maintenance, Romulus, Mich.

În prezent, autorităţile guvernamentale au deschis o ancheta cu privire la accident şi ar fi bine ca presa să nu mai facă speculaţii. National Airlines a menţionat faptul că avionul efectua un transport de marfă între Camp Bastion şi Dubai. Marfa a fost încărcată corespunzator şi verificată la Camp Bastion, iar zborul până la Bagram, unde a alimentat, s-a desfăşurat fără probleme. Este greu de spus ce a dus la prăbuşirea acestui avion, după decolarea de la Bagram.

Boeing 747-428 BCF N949CA

Bine, eu nu înţeleg de ce a mai fost nevoie de o alimentare la Bagram, când avioanele Boeing 747-400 pot zbura fără escală peste 13 000 de km! Din declaraţiile făcute de oficialii National Airlines, la baza de la Bagram s-a făcut doar alimentare, fără să fie încărcată altă marfă şi fără să se umble la zona cargo.

În prima fază, talibanii ar fi revendicat accidentul, dar oficialii de la Bagram spun că nu a fost acţiune teroristă. Vom reveni cu informaţii pe măsură ce ancheta va avansa.

Leave A Reply

Your email address will not be published.