blank

Un avion Frecce Tricolori s-a prăbușit la Torino: pilotul s-a catapultat, o fetiță a murit!

0 288

În seara zilei de 16 septembrie 2023, un avion Frecce Tricolori s-a prăbușit la Torino, la scurt timp după ce a decolat de la Aeroportul Torino Caselle. Din imaginile furnizate de un martor, se vede cum pilotul s-a catapultat înainte de prăbușirea avionului.

Din păcate, în urma prăbușirii avionului a rezultat un incediu care a dus la moartea unei fetițe de cinci ani și rănirea gravă a unui băiețe de nouă ani și părinții acestora. O bucată din avionul aflat în flăcări a lovit mașina în care se afla familia respectivă.

Echipa Frecce Tricolori decolase pentru un survol la joasă altitudine, programat la Vercelli, în cadrul evenimentului organizat la Collegno, chiar lângă Torino, pentru a sărbători centenarul Forțelor Aeriene. Evenimentul a fost anulat. 

Din primele informații, reiese că aeronava ar fi lovit un stol de păsări, ceea ce a dus la distrugerea motorului. Pilotul s-a catapultat, dar nu avem informații despre starea acestuia.

Vestea a stârnit reacții din lumea politică. Președintele Camerei, Lorenzo Fontana, și-a exprimat profunde condoleanțe. Ministrul Transporturilor, Matteo Salvini, a vorbit despre o „tragedie înspăimântătoare”. La fața locului s-au deplasat președintele Piemontului, Alberto Cirio, și primarul orașului Torino, Stefano Lo Russo.

O ancheta a fost demarată pentru a se stabilit cauzele care au dus la prăbușirea avionului!

Leave A Reply

Your email address will not be published.