Un avion de mici dimensiuni a ieșit de pe pistă și s-a prăbușit într-o râpă la Aeroportul Diamantina, Brazilia

0 897

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit la la Aeroportul Diamantina, Brazilia. În urma accidentului aviatic, trei dintre cei patru ocupanți ai aeronavei au fost răniți.Accidentul s-a petrecut în dimineața zilei de sâmbătă, 2 ianuarie 2021, în timp ce încerca să aterizeze la Aeroportul Diamantina, la 290 km de Belo Horizonte. Avionul a zburat de la São Paulo și avea misiunea de a prelua un pacient cu COVID-19 din Diamantina.

Conform informațiilor preliminare furnizate de Brigada Militară de Pompieri din Minas Gerais (CBMMG), aeronava a aterizat pentru a efectua transport aeromedical și a fost grav avariată în urma aterizării.

Potrivit CBMMG, aeronava este un avion bimotor Learjet de la Brasil Vida Taxi Aereo. Aceasta a părăsit pista în momentul aterizării, plonjând  într-o râpă.

accident-aviatic-brazilia
accident-aviatic-brazilia

Răniții ușori au fost identificați de CBMMG ca fiind asistentul medical João Carlos Barbosa, în vârstă de 35 de ani, Amanda Amanda Gabriela Dourado, în vârstă de 24 de ani, și copilotul Eduardo Valim Macena, în vârstă de 30 de ani. Pilotul Mauricio de Carvalho, în vârstă de 32 de ani, nu a fost rănit.

A fost deschisă o anchetă pentru a se stabili cauzele care au dus la producerea accidentului aviatic.

Leave A Reply

Your email address will not be published.