Un avion cu echipamente medicale a fost implicat într-un accident aviatic in Nepal

0 735

O aeronavă fabricată în China, Harbin Y12-E, care zbura pentru Nepal Airlines, a fost implicat într-un accident aviatic în apropiere de aeroportul din Nepalgunj. Zborul umanitar transporta materiale medicale și doi medici.

Zborul, originar din Kathmandu, a fost operat de aeronava cu înmatricularea 9N-AKU. Din motive necunoscute, aeronava a aterizat într-o zona cu vegetație.

Conform My Republica, toți cei cinci ocupanți – comandantul Kul B. Limbu, copilotul Mahesh Raj Pandey, însoțitorul de zbor Kiran Acharya și cei doi medici – au scăpat teferi și nevătămați.

accident-aviatic-nepal

Medicii aveau misiunea de a lua probe de la pacienții suspecți a fi infectați cu COVID-19 din Nepalgunj. Probele trebuiau transportate în capitala țării. Pe lângă cei doi medici, avionul transporta o serie de echipamente medicale, cum ar fi măști și truse de igienă pentru populația locală, care se află la granița cu India.

Accidentul aviatic a fost confirmat de autorități. O altă aeronavă, de tip DHC-6/300, cu personal tehnic al companiei aeriene și reprezentanți ai autorității aviației civile locale au ajuns la fața locului pentru investigații.

FOTO: AviationNepal

Leave A Reply

Your email address will not be published.