blank

Un Airbus A340 China Eastern – Go Around

1 762

La începutul acestei luni, colegii de la CaPlaneSpotting au surprins un Airbus A340 China Eastern Airlines în procedură „Go Around„. În timp ce se pregătea să aterizeze pe aeroportul din Los Angeles (LAX), o aeronavă Airbus A330 Hawaiian era în plin proces de decolare. În astfel de situaţii, este bine de evitat siajul!

Procedura „Go Around” înseamnă că aeronava pregătită de aterizare trebuie să revină la poziţia de zbor şi să mai facă un tur de pregătire pentru aterizare. Sunt mai multe situaţii când se începe procedura: din caza unor condiţii meteorologice, probleme pe pistă, trenul de aterizare nu este deschis la poziţia normală, viteză prea mare în procesul de aterizare etc. Iniţierea procedurii Go Around poate fi cerută de un controlol de trafic aerian sau poate fi demarată la propria iniţiativă a pilotului comandant al avionului.

Este ceva normal şi sunt proceduri pentru astfel de manevre. Dacă se întâmplă să trăiţi o astfel de experienţă, nu vă panicaţi!

1 comentariu
  1. Maestrul Ra says

    Am trait , si nu e deloc placut , mai ales ca vedeam dupa un zbor infernal de la Saigon , si am pris uragan si ne au tinut in centura 4.30 , inclusiv echipajul de cabina . Din cauza uraganului am intarziat la Frankfurt ! A inceput coboraraea de la 12000 de metri , si cand a ajuns pe la 8000 a inceput sa faca go around !

Leave A Reply

Your email address will not be published.