(video) Ultimul zbor al aeronavei McDonnell Douglas MD-11 (PH-KCK) operat spre Victorville

2 202

V-aţi întrebat vreodată unde ajung avioanele când ies la “pensie”? Cele mai multe ajung la “cimitirile” de aeronave, iar unul dintre acestea este Victorville, Statele Unite ale Americii.

Castiga o excursie la Paris

Majoritatea avioanelor depozitate în astfel de locuri ajung să fie dezmembrate şi reciclate. În ultimii ani, cimitirile au văzut tot mai multe avioane parcate ca urmare a recesiunii economice, dar şi pensionarea anticipată a unor modele mai vechi.

Din categoria avioanelor pensionate anticipat face parte şi McDonnell Douglas MD-11 (PH-KCK), un exemplar care a intrat în flota KLM în martie 1997. Acesta a fost retras din sistemul operaţional pe 2 decembrie 2013, data la care a operat zborul KL9865 cu destinaţia Victorville, SUA. Zborul a durat 10 ore şi 25 de minute. Aeronava a fost botezată “Ingrid Bergman” după o actriţă suedeză.

La Mare cu Avionul

Următorul pe listă a fost MD-11 (PH-KCC), iar mai jos aveţi o imagine cu acesta pe aeroportul Amsterdam Schiphol Airport – EHAM (18 ianuarie 2014).

MD-11 PH-KCC

În prezent, KLM mai operează 3 McDonnell Douglas MD-11, dar le va pensiona pe toate anul acesta. Ultimul va părăsi flota pe 25 octombrie 2014.

S-ar putea sa-ti placa si
2 Comentarii
  1. […] dezvelit noul Boeing 787 Dreamliner, care va înlocui aeronava McDonnell Douglas MD-11. În 2014, KLM a pensionat ultimele aeronave MD-11. Locul acestora a fost preluat de noile Boeing 787 Dreamliner. Același lucru s-a întâmplat și […]

  2. […] renunțat la vechile aeronave McDonnell Douglas MD-11, în schimb a recepționat aeronave Boeing 787-9 Dreamliner. În viitorul apropiat, KLM va retrage […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Translate »