(video) Ultimul zbor al aeronavei McDonnell Douglas MD-11 (PH-KCK) operat spre Victorville

2 2.470

V-aţi întrebat vreodată unde ajung avioanele când ies la „pensie”? Cele mai multe ajung la „cimitirile” de aeronave, iar unul dintre acestea este Victorville, Statele Unite ale Americii.Majoritatea avioanelor depozitate în astfel de locuri ajung să fie dezmembrate şi reciclate. În ultimii ani, cimitirile au văzut tot mai multe avioane parcate ca urmare a recesiunii economice, dar şi pensionarea anticipată a unor modele mai vechi.

Din categoria avioanelor pensionate anticipat face parte şi McDonnell Douglas MD-11 (PH-KCK), un exemplar care a intrat în flota KLM în martie 1997. Acesta a fost retras din sistemul operaţional pe 2 decembrie 2013, data la care a operat zborul KL9865 cu destinaţia Victorville, SUA. Zborul a durat 10 ore şi 25 de minute. Aeronava a fost botezată „Ingrid Bergman” după o actriţă suedeză.

Următorul pe listă a fost MD-11 (PH-KCC), iar mai jos aveţi o imagine cu acesta pe aeroportul Amsterdam Schiphol Airport – EHAM (18 ianuarie 2014).

MD-11 PH-KCC

În prezent, KLM mai operează 3 McDonnell Douglas MD-11, dar le va pensiona pe toate anul acesta. Ultimul va părăsi flota pe 25 octombrie 2014.

Leave A Reply

Your email address will not be published.