Turiștii străini nu vor fi primiți în Japonia pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

0 409

Spectatorii internaționali nu vor avea voie să intre în Japonia pentru Jocurile Olimpice din Tokyo, din această vară, din cauza pandemiei de coronavirus, au declarat organizatorii.

„Aproximativ 600.000 de bilete ce au fost achiziționate pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2020 vor fi rambursate, la fel ca alte 300.000 de bilete pentru Jocurile Olimpice Paralimpice Tokyo 2020”, a declarat Toshiro Muto, Directorul Executiv al Comitetului de Organizare Tokyo 2020 într-o conferință de presă.

Jocurile Olimpice au fost amânate din cauza pandemiei.

Jocurile Olimpice au fost amânate anul trecut din cauza pandemiei de COVID-19. În timp ce noul coronavirus a distanțat mass-media față de acest eveniment, atât organizatorii, cât și prim-ministrul Yoshihide Suga au promis că Jocurile Olimpice se vor desfășura. Decizia privind interzicerea spectatorilor internaționali va face ca „desfășurarea Jocurilor Olimpice să fie sigură pentru toți participanții și pentru publicul japonez”, au declarat organizatorii Tokyo 2020.

Persoanele care sunt implicate, într-un fel sau altul, în desfășurarea sau organizarea Olimpiadei de Vară, vor fi lăsate să intre în țară, în timp ce vizitatorii obișnuiți nu vor putea să călătorească pentru a participa la eveniment. Jocurile Olimpice sunt programate în perioada 23 iulie – 8 august, iar cele Paralimpice în perioada 24 august – 5 septembrie.

La fel ca în alte țări, turismul din Japonia a fost grav afectat de pandemie.

Sondajele din mass-media au arătat că publicul japonez este îngrijorat de eventualii spectatori internaționali (purtători de noi tulpini de coronavirus) care ar putea să intre în țară, în timp ce Japonia se luptă cu un al treilea val al pandemiei de COVID-19.

Guvernul japonez este conștient că țara nu va avea de câștigat de pe urma boom-ului turistic pe care se bazase mult timp și asta din cauza restricțiilor de călătorie impuse. Japonia a devenit din ce în ce mai dependentă de turiștii străini, în special din Asia, pentru a-și întări economia.

Decizia nu se aplică și pentru cetățenii japonezi care vor dori să participe la ecest eveniment. Toshiro Muto a declarat că organizatorii vor decide luna viitoare dacă se vor impune restricții și pentru cei care locuiesc în Japonia și care vor dori să călătorească pentru a participa la Jocurile Olimpice din Tokyo.

Leave A Reply

Your email address will not be published.