Turiștii au cheltuit aproximativ 20 de milioane de EURO pe litoralul românesc în scurta vacanță de 1 mai!

0 383

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) anunță că, în mini-vacanța de 1 mai 2022, litoralul românesc a primit vizita a peste 50.000 de turiști. Totodată, ANAT anunță că turișitii au cheltuit în vacanţa de 1 mai, cel puțin 20 de milioane de euro, iar în această sumă, nu este inclus bacșișul lăsat ospătarilor. Cei mai mulți bani au rămas în stațiunea Mamaia, una dintre cele mai renumite stațiuni din România!

Vama Veche a fost vârf de sezon cu peste 15 mii de turiști. Din punct de vedere al cheltuielilor media s-a situat la 2.000 de lei/persoană. Ne ajută să ne facem o idee cam ce bugete vor aloca turiștii în acest an pentru vacanțele lor” spune Cristian Bărhălescu, Vicepreședinte ANAT Sud-Est, conform Știrile ProTV.

Estimările au fost depășite, iar cifra este de departe peste cea din 2019, ultimul an ante-pandemie, când litoralul românesc a primit, în aceeași perioadă, circa 30.000 de turiști, informează Antena3.ro.

În Mamaia au fost declarați peste 25.000 de turiști, în Costinești 20.000 de turiști, iar în Vama Veche, ca de obicei, a fost un grad mare de ocupare. Marea noutate o constituie stațiunea Costinești, spune ANAT.

Cluburile de pe litoral, care, pe lângă Mamaia – Năvodari, s-au dezvoltat și în sudul rivierei românești a Mării Negre, au avut peste 7.000 de vizitatori. Cheltuiala medie de persoană a fost de 2.000 lei, care a inclus cazare, mese, transport precum și biletele de intrare la evenimente.

Leave A Reply

Your email address will not be published.