Traficul pe aeroportul Henri Coandă – Otopeni se derulează normal în contextul aplicării noilor reguli de intrare în România

0 1.216

Începând de astăzi, 10 decembrie, sunt aplicate noile reguli de aplicare a măsurii carantinei la intrare în România. În acest context, traficul de pasageri la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni se derulează normal. S-au înregistrat aglomerări punctuale, în intervalul 14.00-15.30.


Aceste aglomerări au fost generate, pe de o parte de faptul că în aceste ore de vârf au aterizat două curse suplimentare, iar pe de altă parte de către pasagerii nemulțumiți de noile restricții. Aceștia au avut un comportament recalcitrant față de personalul autorităților cu atribuții de control al documentelor de intrare în țară.

Situația a fost ținută sub control cu ajutorul personalului CN Aeroporturi București, jandarmilor și ai Poliției de Frontieră. Este posibil ca astfel de aglomerări punctuale să apară în continuare, personalul CNAB urmând să acorde, în continuare, tot sprijinul reprezentanților autorităților cu atribuții de control și menținere a ordinii publice.

Pentru reducerea aglomerației prin mărirea vitezei de procesare la controlul DSP, a fost dublat numărul de medici DSP de pe fluxul de intrare. De asemenea, pentru mai buna informare a pasagerilor și pentru păstrarea ordinii publice, a fost suplimentat până la dublare și numărul de angajați ai altor instituții, inclusiv ai CNAB.

Este posibil ca, urmare a noilor restricții de intrare în țară coroborat cu o creștere a numărului de pasageri care intră în țară, să se înregistreze aglomerări și în perioada următoare.

CN Aeroporturi București face apel la toți pasagerii să se informeze din timp asupra condițiilor de intrare în țară și să ia toate măsurile necesare pentru respectarea acestora

Leave A Reply

Your email address will not be published.