blankblank

Trafic aerian record pe aeroporturile din București: peste 4.2 milioane pasageri în primele patru luni din 2023!

0 228

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a înregistrat, în primele patru luni ale anului 2023, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti-Băneasa Aurel Vlaicu, un trafic aerian de 4.283.687 pasageri și 37.888 mișcări de aeronave (aterizări și decolări).

Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucureştiului în primele patru luni ale acestui an a înregistrat o creştere relevantă, de 38.7%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, creându-se astfel premisele atingerii pragului de 14 milioane de pasageri în întreg anul 2023.

Comparativ cu perioada similară din 2019, când aeroporturile Capitalei au înregistrat maximul istoric, în 2-23 creșterea a fost cu 95.109 a pasageri pe cele două aeroporturi din București. De asemenea, pe aeroporturile Capitalei numărul mișcărilor de aeronave a ajuns la 37.888 în primele patru luni ale anului 2023, cu 11,8% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Având în vedere creșterea accelerată a numărului de pasageri, este posibil să apară, în anumite momente ale zilei, aglomerări pe fluxurile de plecări. Astfel, în vederea asigurării condițiilor optime pentru îmbarcarea la timp în aeronavă, recomandăm pasagerilor să își ia măsurile necesare pentru a se prezenta din timp la aeroport, cu 3 ore înaintea decolării, și să dețină toate documentele necesare, așa cum le este solicitat de către compania aeriană transportatoare.

Cele mai multe aeroporturi europene și din întreaga lume se confruntă perioada de vară cu o situație similară, evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Bucureştiului înscriindu-se în tendinţa generală înregistrată la nivel european.

Leave A Reply

Your email address will not be published.