blank

Top 5 cele mai vândute rute aeriene prin GDS-uri, în 2018

0 1.265

Proiectul Airlinestravel.ro se apropie de 7 ani, timp în care am scris mii de articole despre aviație și turism. Am publicat diferite top-uri din aviație, clasamente despre aeroporturi și companii aeriene, chiar și despre cele mai aglomerate rute.

Însă nu am reușit să publicăm informații reale despre numărul de pasageri transportați de companiile aeriene pe o rută sau despre cotele de piață aferente pe fiecare rută. Fiecare declara ce dorește, procentual sau numeric.

Travelport Competitive Insights

Travelport, cunoscută în trecut ca sistem global de distributie (GDS), s-a aliniat la ultimele trenduri în travel și oferă o serie întreagă de solutii de tehnologie pentru industria turismului la nivel global.

Astfel, asigură tuturor jucătorilor din turism accesul la o platforma ce furnizează soluții de distribuție de servicii turistice integrate (bilete de avion, rezervări hoteliere, rent a car, etc), dar și soluții digitale și de plăți pentru agențiile de turism. Sunt convins că cei mai mulți dintre voi îi cunoașteți deja.

Dar cum informația este cheia succesului în orice domeniu, dincolo de platforma de rezervări, Travelport oferă acces agențiilor de turism și la o soluție de business intelligence numită .

Este  o unealtă unică în industria turismului, extrem de utilă oricărei persoane care lucrează în acest domeniu. Aceasta consolidează date despre rezervările pasagerilor din toate sistemele de distribuție (GDS-uri) și furnizează agențiilor de turism statistici, indicatori și trenduri în baza cărora sa poata lua decizii de business.  

Pentru a înțelege despre ce e vorba, Travelport mi-a oferit accesul la un cont cu profil setat pentru toate țările, cu informații globale reale despre ce se întâmplă într-una dintre cele mai mari industrii din lume șă mă bucur să vi le pot reda și vouă.

Top 5 cele mai vândute rute aeriene

Așa am aflat care sunt cele mai vândute rute prin GDS-uri în 2018.

  1. Mumbai – New Delhi cu 0.46% – cotă de piață
  2. Melbourn – Sydney cu 0.28% – cotă de piață
  3. Hong Kong – Taipei cu 0.25% – cotă de piață
  4. Bangalore – New Delhi cu 0.22% – cotă de piață
  5. Bangalore – Mumbai cu 0.18% – cotă depiață

Împreună, cele 5 rute însumează 1.39% din toată piața de airlines vândută prin GDS-uri. E un procentaj foarte mare, ținând cont că aceste sisteme intermediază tranzacții pe milioane de rute.

este un tool excelent pentru agențiile de turism cu focus principal pe vânzarea biletelor de avion și pentru cele care au planuri de extindere pe mai multe piețe. 

Eu abia descopăr această solutie și îmi fuge mintea la tot felul de conexiuni de marketing și analize. Ca si agenție, poți urmări trendurile pe diferite rute aeriene și îți poți implementa campaniile de vânzare în funcție de acestea.

Contact Travelport Competitive Insights

Cel mai important mi se pare că poti analiza cât reprezinți tu ca agenție pe o rută aeriană sau cât reprezintă vânzările tale pentru o companie aeriană. Având aceste informații, poți, în baza cifrelor furnizate de Travelport Competitive Insights, negocia cu transportatorii aerieni, cu partenerii tăi etc.

Voi reveni cu mult mai multe informații despre acest produs cu statistici oferite de Travelport într-un alt articol. Cei interesați de cum pot accesa informatiile despre piața din Romania, sau chiar și alte piețe, pot lua legătura cu Travelport prin email la adresa [email protected] sau pot accesa direct site-ul produsului Travelport Competitive Insights.

Apropo, știați că American Airlines este cea mai mare companie aeriană la nivel global și din punct de vedere al vânzărilor prin GDS-uri? Are o cotă de piață de 7%.

NOTA: Travelport Competitive Insights înglobează informații din toate sistemele de distributie. Cifrele cuprind doar rezervarile facute prin intermendiul GDS-urilor. Menționăm faptul că nu analizeaza rezervările făcute prin alte canale, cum ar fi unele low-costuri, care nu distribuie prin sistemele globale de distribuție.

Leave A Reply

Your email address will not be published.