Top 5 cele mai scurte zboruri comerciale din lume (video)

1 2.134

V-am povestit despre 5 dintre cele mai lungi zboruri cu avionul operate în prezent (ca timp şi distanţe). Dar hai să vedem care sunt şi cele mai scurte zboruri comerciale operate în prezent. Multe dintre acestea leagă insule sau destinaţii greu accesibile cu alte mijloace de transport.

1. Westray – Papa Westray cu Loganair

În 2012, v-am povestit despre ruta Westray – Papa Westray operată de Loganair, aceasta fiind cea mai scurtă rută comercială operaţională.

Zborul este operat cu aeronavă Britten-Norman Islander de 8 locuri. Dacă vremea e bună şi vântul favorabil, zborul poate fi făcut şi în 47 de secunde, iar distanţa parcursă este de 2.7 Km. Ruta este deschisă încă din 1960.

2. Cayman Brac – Little Cayman cu Cayman Airways

Cayman Airways, operatorul aerian din Insulele Cayman, operează unul dintre cele mai scurte zboruri comerciale din lume. Leagă Cayman Brac de Little Cayman în aproximativ 10 minute. Distanţa de 22 de km este străbătută la bordul unei aeronave De Havilland Canada DHC-6 Twin Otter (DHC 6-300 Twin Otter), având o capacitate de 20 de locuri.

Cayman_Brac_Little_Cayman_cayman_airways_harta

Preţul unui astfel de zbor este de 61.25 de dolari conform site-ului oficial.

3. Belize City (Municipal Airstrip) – Caye Caulker cu Tropic Air

Tropic Air, operatorul aerian din Belize, operază peste 200 de zboruri zilnice din Belize către Guatemala, Honduras și Mexic. Printre acestea se află şi unul dintre cele mai scurte zboruri comerciale: Belize City (Municipal Airstrip) – Caye Caulker.

Distanţa de 30 de km este străbătută în doar 10 minute. Preţul unui bilet este de 87.30 dolari.

Belize_City_Caye_Caulker_Tropic_Air

4. St Maarten – Saba cu Winair

Winair (Windward Islands Airways) are sediul in Sint Maarten, deţine o flotă formată din 7 aeronave şi operază zboruri spre 10 destinaţii din Insulele Leeward, Antilele Mici. Printre acestea se regăseşte şi St Maarten – Saba, o rută străbătută în doar 12-15 minute. Distanţa de 48 de km este onorată la bordul unui De Havilland Canada DHC-6 Twin Otter (DHC 6-300 Twin Otter), iar tarifele sunt în jur de 140 de dolari.

5. Karpathos – Kasos Island cu Olympic Air

Olympic Air, subsidiara operatorului grec Aegean Airlines, deţine o flotă formată din 14 aeronave şi operează zboruri spre 18 destinaţii regionale din Grecia. Una dintre rute este Karpathos – Kasos Island, iar zborul dintre cele 2 destinaţii durează aproximativ 20 de minute.

Karpathos_Kasos_Island_olympic_air_harta

Distanţa de 22 de km este onorată cu aeronave De Havilland DHC-8 Dash 8, iar preţul unui bilet porneşte de la 80 de dolari.

Informaţiile sunt orientative şi preluate din site-urile oficiale, iar clasamentul este subiectiv. Sunt foarte multe zboruri de 15-20 de minute, de 30 de minute şi lista poate continua. Unele sunt onorate de companii aeriene micuţe la bordul unor aeronave de 5-8-10 locuri, altele de companii aeriene cu renume şi cu aeronave mari. All Nippon Airways operază un zbor de 30 de minute cu Boeing 737-800, între Miyako şi Ishigaki, iar Emirates a început operarea celui mai scurt zbor cu un A380, Dubai – Kuwait în 105 minute.

Dacă aveţi experienţe pe zboruri scurte, vă invităm să lăsaţi comentarii şi să ne povestiţi despre ele. Cer senin!

Leave A Reply

Your email address will not be published.