Top 10 cele mai bune orașe de vizitat în 2024

0 266

Time Out a chestionat aproximativ 20.000 de oameni din întreaga lume, alături de rețeaua sa de scriitori și editori la nivel mondial, pentru a compila cea mai recentă prezentare a celor mai bune orașe de pe glob. Au fost luați în considerare diferiți factori, inclusiv experiențele culinare, arhitectura și evenimentele culturale. Scopul, spune Time Out, este de a oferi „inspirație pentru călătorii”, dar și „o imagine globală a vieții în oraș”. Nu o mai lungim și vă prezentăm mai jos top 10 orașe pe care să le vizitați în 2024.

New York, Statele Unite

New York este cel mai bun oraș pentru 2024, destinația turistică ideală, care are de oferit multe pentru orice vizitator, conform unui clasament realizat de compania media Time Out, în baza unui sondaj la care au luat parte 20.000 de oameni, transmite CNN. New York nu cred că mai are nevoie de prezentare, fiind orașul cel mai popular din numeroase filme și emisiuni, dar și locul unde s-au filmat numeroase videoclipuri ale marilor artiști.

Cape Town, Africa de Sud

Pe locul doi se află Cape Town, Africa de Sud, un oraș clasat, potrivit Time Out, de fiecare respondent la sondaj ca fiind „frumos” grație peisajului urban și prin prisma împrejurimilor muntoase spectaculoase.

Katy Scott, care a crescut în Cape Town și acum locuiește în Franța, spune pentru CNN Travel că îl consideră „poate cel mai nepretențios oraș de coastă din lume”, lăudând oportunitățile de a ieși în natură, precum și „cel mai bine cotat”. restaurante, ferme de vinuri curate și o scenă elegantă de viață de noapte.”

Berlin, Germania

Podiumul este completat de Berlin, Germania. Participanții la sondajul Time Out au descris Berlin ca fiind un oraș renumit pentru viața de noapte. Personal am fost în Berlin, e un oraș frumos și care merită descoperit. Însă viața de noaptea nu e mai presus de alte metropole cum ar fi Londra sau Madrid.

Editorul de călătorii Time Out, Grace Beard, a spus într-o declarație că ceea ce au în comun toate orașele de pe listă este „spiritul lor comunitar puternic și o atmosferă incontestabilă”.

Topul celor mai bune 10 orașe din lume

1. New York, SUA
2. Cape Town, Africa de Sud
3. Berlin, Germania
4. Londra, Marea Britanie
5. Madrid, Spania
6. Mexico City, Mexic
7. Liverpool, Marea Britanie
8. Tokyo, Japonia
9. Roma, Italia
10. Porto, Portugalia

Nu uitați că veți putea călători București – New York cu HiSky, zboruri directe din iunie 2024!

Leave A Reply

Your email address will not be published.