TAROM suspendă ruta Bucureşti – Baia Mare, din 20 noiembrie 2015

0 1.193

Începând cu 20 noiembrie 2015, Aeroportul Internațional Baia Mare se închide. În concluzie, TAROM suspendă ruta Bucureşti – Baia Mare. Conform contractului de finanţare, durata lucrărilor va fi de 2 luni. Mai jos aveţi anunţul postat pe site-ul aeroportului din Baia Mare.

Informăm pe toți cei interesați că, începînd cu data de 20 noiembrie 2015 ora 19:00, se suspendă operarea aeronavelor de orice fel pe Aeroportul Internațional Baia Mare, pentru pregătirea și începerea lucrărilor la investiția „Extindere și modernizare suprafață de mișcare”. Prin acest contract, Aeroportul Internațional Baia Mare va beneficia de fonduri europene pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii aeroportuare, respectiv mărirea lungimii pistei de la 1790 de metri la 2150 de metri (extinderea pistei cu 360 de metri față de lungimea actuală, spre capătul 10), lățirea porțiunii portante a pistei de la 30 de metri la 45 de metri. În urma implementării proiectului, capacitatea portantă a suprafețelor aeroportuare va avea un indice PCN 57 (față de 22, cât este în prezent) care va permite operarea unor aeronave de tip mediu curier având litera de cod „4C” (Airbus A320 seria 200 și Boeing B737 seria 800). Totodată se vor realiza extinderea și modernizarea căilor de rulare A și B ce vor avea lungimea de 167 m și lățimea de 18 m plus acostamente; reabilitarea Platformei de îmbarcare – debarcare cu lungimea de 284 m și lățimea de 61 de m; extinderea sistemului de balizaj luminos de CAT II, extinderea instalației de canalizare pluvială, aferentă noilor dimensiuni ale suprafetelor de mișcare; reconfigurarea marcajelor și inscripționărilor; alte lucrări conexe determinate de extinderea pistei și aducerea în norme a benzii pistei; Toate acestea vor fi corespunzătoare normelor Organizației Aviației Civile Internaționale (ICAO) și Reglementărilor Aeronautice Civile Române (RACR).

Scopul final al eforturilor financiare și logistice făcute de Uniunea Europeană, Guvernul României, Consiliul Județean Maramureș și Aeroportul Internațional Baia Mare este crearea condițiilor pentru operarea aeronavelor din clasa mediu curier și a celor cargo, în vederea acoperirii necesităților de transport aerian din ce în ce mai mari și crearea condițiilor logistice pentru dezvoltarea accelerată a economiei locale conectate la circuitul economic european și mondial.

Leave A Reply

Your email address will not be published.