TAROM îmbunătăţeşte meniurile de bord, de la 1 iulie 2013

0 342

TAROM, compania aeriană a României, a oferit servicii foarte bune de catering până la începutul acestui an. Anumite voci din industrie spun că meniul nu mai este ca pe vremuri. Realitatea e că mai toate companiile europene au mai tăiat din meniurile de bord şi aşa au reuşit să economisească cel mai uşor sume importante de bani.

Însă de la 1 iulie 2013, compania TAROM va aduce un plus de calitate serviciilor, prin îmbunătăţirea meniurilor oferite la bordul aeronavelor sale. Meniurile TAROM sunt preparate în conformitate cu cele mai înalte standarde de calitate, luând în calcul atât destinaţia, cât şi timpul petrecut la bord, pasagerii beneficiind de o selecţie de preparate servite alături de o varietate de băuturi răcoritoare şi alcoolice.

Pasagerii clasei Economic pe cursele interne TAROM, vor beneficia, în funcţie de oră şi destinaţie, de noul concept Deli bag cu sandwich şi desert. Pe zborurile interne, cu decolare la primele ore ale dimineţii de pe escale interne către Bucureşti, vor fi oferite meniuri tip mic dejun – patiserie fină şi variată, precum şi fructe confiate la clasa Business. Aceste rute sunt: Timişoara – Bucureşti, Iaşi – Bucureşti, Baia Mare – Bucureşti, Oradea – Bucureşti, Suceava – Bucureşti , Sibiu – Bucureşti, Cluj – Bucureşti.

Serviciile de catering vor fi îmbunătăţite şi pe cursele externe la clasa Business, astfel meniurile pe bază de vită au fost înlocuite cu cele pe bază de somon, un peşte bogat în omega 3, vitamine, proteine şi minerale. Meniul principal are la bază somon, curcan sau pui cu diferite garnituri din legume, orez sau paste. La acesta se adaugă o gamă variată de salate şi brânzeturi, atent selecţionate pentru a oferi mesei consistenţă, valoare nutritivă şi energetică ridicată. Deserturile meniului de la clasa Business sunt variate şi pot consta în tartă de fructe, chec, mousse sau prajitură de branză.

La clasa Economic, pe cursele mai lungi de două ore, meniurile au la bază preparate din piept de pui, combinate cu legume, cartofi la cuptor, orez, etc., iar ca desert, platoul conţine o brioşă, ciocolată sau fructe.

Pentru clasa Economic, pe cursele externe, cu durata de zbor de până la două ore se introduce conceptul Deli bag cu sandwich şi desert. O alta noutate constă în introducerea vinului sec pentru pasagerii clasei Economic, aceştia putând opta pentru un pahar de vin sec sau demisec.

Compania TAROM reaminteşte pasagerilor săi că oferă la cerere şi meniuri speciale, care pot fi comandate de către aceştia, în momentul în care îşi realizează rezervările pe zborurile TAROM. Se poate opta pentru: meniu vegetarian, meniu lacto-vegetarian, meniu raw vegetarian (care include legume proaspete), meniu constând doar în fructe, meniu de post, meniu fără sare şi meniu care respectă rigorile regimului alimentar al persoanelor care au diabet. Pot fi comandate meniuri pentru bebeluşi si meniuri pentru copii.

Serviciile de catering oferite includ şi opţiunea pentru meniuri specifice unor zone geografice şi culturale, cum ar fi meniu hindus, musulman sau cuşer.

Leave A Reply

Your email address will not be published.