blank

TAROM dorește achiziționarea a 3 aeronave widebody

Oficial! Compania TAROM anunță începerea procedurii de achiziție a 3 (trei) aeronave de tip widebody prin intermediul unei operațiuni de leasing (financiar, operațional, etc), de preferință în conformitate cu anumite caracteristici.

3 2.589

Au circulat multe zvonuri despre avioanele widebody dorite de TAROM. Vor fi  de tip 777, 787, A330, A350 sau 767? Rămâne de văzut. Sursele noastre spun că deja a fost ales modelul 787, dar nu ne putem băga peste anunțul dat de TAROM.

3 Boeing 787 sau 3 Boeing 777 pentru TAROM?

Planul este acela de a achiziționa 3 avioane mari, de tip widebody, după următoarele caracteristici:

Caracteristici Detalii
Tipul aeronavelor Widebody, echipate cu 2 motoare, “sisterships”, generatie actuala aeronave cu cel mai mic cost posibil de combustibil pe cursa si/sau pe loc oferit
Capacitate Numar de locuri intre 225 si 270, in doua sau trei clase (toate aeronavele oferite in configuratie similara)
Range Minimum 5,200 nm
Vechime Nu mai vechi de anul 2012, cu cel mai mic cost posibil de mentenanta si cea mai scurta durata de imobilizare a aeronavei in lucrari de intretinere tehnica programata
Interior In-flight entertainment, wi-fi, scaune cu tapiterie tip piele
Dotari Aeronavele sa fie echipate cu zona de odihna pentru echipaj
Zona cargo Compartiment cargo de tip bulk ventilat si controlat termic
Conformare EASA/ FAA
Disponibilitate aeronave In conformitate cu disponibilitatea pietei
Termeni Negociabili

Criteriile pentru evaluarea ofertelor vor include, pe langa altele, prețul, posibilitate de finanțare (daca este aplicabil), gradul de integrare al aeronavelor în structura actuala a flotei, suportul inițial oferit pentru introducerea în serviciul comercial.

Ofertele trebuie transmise către TAROM în regim de urgență până la data de 31.08.2017, prin e-mail la adresa [email protected]. De principiu, acestea mai pot fi transmise și ulterior acestei date până la momentul retragerii anunțului de pe site-ul TAROM.

Cam așa sună anunțul. Ne bucură vestea că TAROM dorește să se extindă pe lung-curier. Uraaaa! Însă ne întristează graba. De ce atâta grabă? Achizițiile de aeronave se fac în timp, după multe dezbateri, analize și planuri de operare. Se iau în considerare doate avantajele și dezavantajele. Se ia în calcul personalul navigant și tehnic.

Bun, să zicem că vor veni ofertele necesare până la 31 august. În cât timp le vom putea vedea la București? În cât timp le vom vedea în programul operațional și pe ce rute? Pentru că și aici sunt multe de analizat. Există sloturi libere pe destinațiile dorite? În cât timp pot fi achiziționate? Cu cât timp înainte sunt anunțate rutele pentru a avea o perioadă tampon de vânzare a biletelor?

Ne bucurăm pentru achiziție și sperăm să fie introduse eficient în serviciul operațional!

3 Comentarii
  1. Nicky says

    Cum de ce atat graba? Cineva are o combinatie, e rost de paraindarat, se vor misca niste comisioane…

    1. Sorin Rusi says

      De drag vom zbura cu ele. Vor avea Wi-Fi 😀

Leave A Reply

Your email address will not be published.