Suedia impune controalele la frontiera pana la 11 mai 2021

0 741

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români, care tranzitează sau intenționează să se deplaseze în Seudia, că autoritățile guvernamentale au anunțat prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontiere până la data de 11 mai 2021.

Se recomandă cetățenilor români să se asigure că dețin în permanență asupra lor, pe timpul călătoriei spre și dinspre Regatul Suediei, un act de identitate valabil (pașaport sau carte de identitate națională).

Menționăm că au fost suspendate toate intrările care nu sunt necesare pe teritoriul Suediei pentru cetățenii țărilor din afara Uniunii Europene (UE), Spațiului Economic European (SEE), Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și Elveției.

Măsura este valabilă până la data de 22 decembrie 2020 și nu include un grup de 10 state terțe. Detalii despre statele și categoriile de persoane exceptate se regăsesc aici.

Nu se aplică restricții de intrare cetățenilor români. Nu sunt impuse măsuri obligatorii de carantinare sau izolare.

Cetățenii români care se află pe teritoriul Regatului Suediei pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm: +468205674, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Stockholm: +46736985463.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.