blank

Suedia a intrat în penultima fază de eliminare a restricțiilor

0 434

Autoritățile suedeze au anunțat că, în conformitate cu planul de redeschidere a țării, începând cu data de 15 iulie vor fi ridicate restricțiile care au fost introduse ca răspuns la pandemia de COVID-19. Întrucât numărul cazurilor de infecție cu COVID-19 și numărul persoanelor care necesită tratament spitalicesc a scăzut semnificativ, țara va continua cu etapa a treia de eliminare treptată a restricțiilor.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Întreprinderilor și Inovării și Ministerul Sănătății și Afacerilor Sociale, s-a dezvăluit că, în ceea ce privește situația pandemică din țară, tendințele „se îndreaptă în direcția cea bună”. Ca atare, etapa a treia a planului Suediei de eliminare a restricțiilor include următoarele modificări:

  • companiile de transport aerian care operează zboruri pe distanțe lungi vor putea opera la capacitate maximă. Cu toate acestea, pasagerilor li se recomandă să fie precauți. Cei care prezintă simptome de coronavirus sunt sfătuiți să nu folosească niciun serviciu de transport public.
  • municipalitățile țării nu vor mai interzice publicului să participe la anumite evenimente care vor avea loc în locuri aglomerate. Anterior, interdicția a fost utilizată ca un instrument de către autoritățile suedeze pentru a limita aglomerarea în spații publice, cum ar fi plaje și parcuri.
  • se va elimina regula numărului de persoane permise pe metru pătrat în muzee, centre comerciale, parcuri de distracții, săli de sport și alte câteva locuri. Astfel de reguli se vor aplica atât evenimentelor interioare, cât și celor exterioare.

Următorul pas al guvernului suedez de a ridica treptat restricțiile, etapa a patra, a fost programată de autorități pentru luna septembrie, cu condiția ca ratele de infecție să rămână scăzute și rata de vaccinare continuă să crească. Anterior, autoritățile suedeze au anunțat că, în conformitate cu recomandarea UE, rezidenților din mai multe țări terțe li se va permite intrarea în scopuri neesențiale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.