blank

SUA renunță la regula vaccinului Covid-19 pentru călătorii internaționali

0 94

Autoritățile din SUA au decis eliminarea cerințelor de vaccinare împotriva Covid-19 pentru toți turiștii străini. Guvernul SUA a anunțat că schimbarea va fi făcută de săptămâna viitoare. Necesitatea de a prezenta dovada vaccinării împotriva Covid pentru a călători în SUA a fost impusă în ianuarie 2021, în plină pandemie.

Necesitatea ca persoanele care călătoresc în SUA cu avionul să prezinte test negativ pentru Covid a fost eliminată în iunie anul trecut, dar cerințele de vaccinare ale Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) pentru majoritatea călătorilor străini au fost menținute până în prezent.

Cu toate acestea, administrația Biden a declarat ieri (luni, 1 mai) că „ne aflăm într-o fază diferită a răspunsului nostru la Covid-19 decât eram atunci când multe dintre aceste cerințe au fost puse în aplicare”. 

Departamentul de Securitate Internă al SUA a confirmat că nu va mai solicita călătorilor din afara SUA care intră în țară „prin porturile terestre de intrare și terminalele de feribot să fie complet vaccinați împotriva Covid-19 și să furnizeze dovada aferentă vaccinării la cerere”.

O declarație a Casei Albe a spus: „Astăzi, anunțăm că administrația va pune capăt cerințelor privind vaccinul Covid-19 pentru angajații federali, contractorii federali și călătorii aerieni internaționali la sfârșitul zilei de 11 mai, în aceeași zi în starea de urgență de sănătate publică se încheie.”

Harry Hastings, co-șef executiv și co-fondator al Ocean Florida, a declarat: „Suntem încântați că mandatul de vaccinare pentru toți călătorii din Marea Britanie în SUA va fi renunțat la 11 mai 2023. În calitate de cel mai mare operator independent al Regatului Unit în Florida, am asistat la 20% din anulările noastre de la deschiderea granițelor, atribuite membrilor grupului care călătoresc nevaccinați. Cerința de vaccinare condus la o confuzie larg răspândită, 10% dintre rezervările noastre fiind reziliate în etapa finală de confirmare din cauza lipsei de claritate a restricțiilor de intrare.”

Decizia autorităților americane de a ridica cerințele de vaccin ușurează o barieră semnificativă de intrare pentru mulți călători la nivel global. Guvernul federal trebuie să se asigure că aeroporturile din SUA și alte porturi de intrare sunt dotate în mod corespunzător cu ofițeri vamali și de protecție a frontierelor pentru a răspunde cererii tot mai mari de intrare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.