blank

Star Alliance la 15 ani (video)

0 879

Star Alliance împlineşte astăzi 15 ani. Este prima și cea mai mare alianță de companii aeriene din lume. A fost lansată la 14 mai 1997, având sediul central în apropiere de aeroportul din Frankfurt. Astfel s-a dat startul pentru alianţe aeriene. Acestea au rolul de a standardiza calitatea zborurilor, sistemele de siguranţă şi serviciile la nivel global.

Bazele alianţei au fost puse de 5 operatori aerieni mari: Air Canada, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Thai Airways International şi United Airlines. Dar cu timpul a devenit cea mai mare alianţă după numărul pasagerilor transportaţi, dar şi după numărul membrilor, în prezend având 25 de operatori cu drepturi depline.

Pe lângă membri fondatori, mai adăugăm: US Airways, Turkish Airlines, TAP Portugal, TAM Airlines, Swiss International Air Lines, South African Airways, Singapore Airlines, LOT Polish Airlines, Ethiopian Airlines, EgyptAir, Croatia Airlines, Brussels Airlines, Blue 1, Austrian Airlines, Asiana Airlines, All Nippon Airways, Air New Zealand, Air China, Aegean Airlines, Adria Airways.

La mulţi ani Star Alliance – 14 mai 2012

7 membri au părăsit alianţa din diferite motive: Spanair a falimentat la începutul lui 2012, Mexicana a aderat la OneWorld în 2009, bmi a fuzionat cu International Airlines Group – afiliat British Airways şi Iberia, membri OneWorld. În viitorul apropiat, alţi 5 operatori se pregătesc să adere.

Star Alliance însumează o flotă de peste 4000 de aeronave care operează spre 1290 de aeroporturi din 189 ţări. Sunt transportaţi anual aproximativ 990 de milioane de pasageri.

Leave A Reply

Your email address will not be published.