Spania a pus București și Ilfov pe lista roșie. Vezi noile condiții de călătorie spre Spania!

0 1.395

La ultima actualizare de liste, Spania pus București și Ilfov pe lista roșie, în timp ce restul României rămâne pe lista verde. Asta înseamnă că, din 30 august, vor fi aplicate noi condiții de călătorie.

Începând din 30 august, la îmbarcarea pe cursele aeriene, pasagerii provenind din orașul București sau județul Ilfov trebuie:

  • să prezinte certificat digital european care atestă vaccinarea cu schema completă, recuperarea post-Covid sau testarea PCR cu rezultat negativ realizată în ultimele 72 de ore anterioare călătoriei;
  • să completeze formularul electronic de pe aplicatia Spain Travel Health sau pe pagina www.spth.gob.es.

Minorii sub 12 ani sunt exceptați de la prezentarea certificatului digital european, însă este menținută obligativitatea completării formularului electronic de către un adult pentru aceștia.

Pentru călătorii către Spania provenind din celelalte zone ale României, se mențin condițiile anterioare care prevăd doar completarea formularului electronic de pe aplicatia Spain Travel Health sau pe pagina www.spth.gob.es.

Condițiile de călătorie în Insulele Canare

Cetățenii români care aleg ca destinație de vacanță Insulele Canare, trebuie sa prezinte la momentul sosirii la hotel un test PCR sau test antigen, teste realizate cu cel mult 72 de ore înainte de momentul cazării. Testul este obligatoriu pentru toți cei care au vârsta de peste 6 ani.

Sunt scutiți de prezentarea testelor cei ce prezintă certificatul de vaccinare completă sau un certificat medical din care să rezulte că au avut Covid-19 în ultimele 6 luni.

Leave A Reply

Your email address will not be published.