fbpx Spanair si-a oprit activitatea

Spanair şi-a oprit activitatea (faliment)

3 441
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Am aflat astăzi, cu mirare, că Spanair şi-a încetat activitatea. Se pare că totul s-a petrecut brusc, sute de pasageri rămânând blocaţi la sol în mai multe aeroporturi spaniole. Compania de aviație spaniolă fondată în 1986, membră a alianței Star Alliance, a pus totul pe seama situaţiei financiare în care se află. Criza şi-a spus cuvântul în regiunea Catalonia, actionara a Spanair.

Falimentul Spanair

Airbus A320 operat de Spanair

“În faţa lipsei de viziune financiară pentru lunile următoare, compania a decis să îşi înceteze operaţiunile”, a declarat Spanair într-un comunicat publicat vineri, cu puţin timp înainte de ora 21.30 (22.30 ora României).

Sâmbătă au fost anulate 55 de zboruri la Madrid, 54 la Barcelona şi câte unul pe insulele Mallorca şi Gran Canaria, conform unor declaraţii date de o purtătoare de cuvânt AENA (Aeropuertos Españoles y Navegación Aérea). Iar mai multe zvonuri spun că au fost afectate peste 22 000 de persoane, cifre încă neconfirmate de Spanair.

“Conducerea Spanair regretă această situaţie şi îşi prezintă scuze faţă de toate persoanele afectate”, a declarat compania într-un comunicat.

Dacă aveţi bilete la Spanair, compania a postat un comunicat pe site-ul oficial cu toate informaţiile utile şi datele de contact pentru Serviciu Clienţi.

3 Comentarii
  1. […] câteva companii aeriene. Malev şi-a încetat azi activitatea, la doar câteva zile după ce şi Spanair şi-a anulat toate zborurile. This entry was posted in Companii Aeriene and tagged Malev, Ungaria by admin. Bookmark the […]

  2. […] în rândul companiilor aeriene, în special a celor de stat. Menţionez aici cazurile Malev şi Spanair, două dintre companiile europene cu renume care şi-au oprit activitatea în […]

  3. […] 2012 a fost unul destul de zbuciumat pentru aviaţia civilă. A început cu falimentul Spanair şi falimentul Malev, criza economică a lovit tot mai mult, preţul mare al carburantului s-a […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.