Sony NEX-6 – pentru cei mai exigenţi călători

0 211

Tehnologia a evoluat foarte mult şi în industria foto/video. Am trecut de la aparatele foto cu film la cele digitale, de la filme cu 36 de cadre la carduri de memorie de până la 64GB. Au evoluat foarte mult industriile aparatelor foto compacte şi DSLR.

Ți-a întârziat avionul mai mult de 3 ore sau ți-a fost anulat zborul? Ai putea avea dreptul la o despăgubire de până la 600€!Solicită despăgubirea pentru anularea sau întârzierea zborului!

Câţi dintre voi nu-şi doresc aparate foto compacte, dar cu funcţii de DSLR, care să filmeze full HD, să se poată conecta la internet, să fie uşoare şi simplu la utilizare? Sony NEX-6 poate fi soluţia ideală, fiind o minune a tehnologiei.

Noua cameră foto digitală compactă cu obiective interschimbabile poate satisface pretenţiile şi celui mai exigent călător. Nu am avut-o prea mult timp la dispoziţie pentru teste, dar mi-a lăsat o impresie foarte bună. Este micuţă, practică, fotograziază bine în mişcare. NEX-6 este potrivită pentru utilizatorii de DSLR care au nevoie şi de o cameră uşoară.

SONY NEX-6

Când pleci într-o vacanţă este incomod să cari un DSLR, mai ales că unele companii aeriene au pus taxe pe al doilea bagaj de mână. Aşa că noul NEX-6 poate fi alegerea potrivită. Încape uşor într-un bagaj, chiar şi pentru cabină, şi poate fotografia la o calitate apropiată de un DLSR.

NEX-6 are multe caracteristici inovatoare în comun cu NEX-5R, aparat foto lansat recent – de la autofocalizarea hibridă la conectivitatea Wi-Fi şi posibilitatea de a descărca aplicaţii pentru cameră. Ca şi în cazul lui NEX-5R, conectivitatea Wi-Fi permite transferul uşor al fotografiilor şi clipurilor video pe smartphone-uri sau tablete.

Construită pentru fotografii exigenţi, noua cameră prezintă acelaşi vizor electronic precis şi ergonomia caracteristică unui DSLR pe care utilizatorii îl regăsesc la NEX-7, vârful de gamă.

În modul “Speed Priority Continuous”, NEX-6 comută automat pe autofocus cu “phase-detection”. Focalizarea similară cu cea a DSLR-urilor se observă în momentul în folosiţi aparatul pentru subiecţi în mişcare, fotografiind cu până la 10 cadre pe secundă.

Autofocus-ul hibrid rapid este disponibil pe următoarele obiective: E 18-55mm F3.5-5.6 OSS; E 55-210mm F4.5-6.3 OSS; E 18-200mm F3.5-6.3 OSS; E 24mm F1.8 ZA Sonnar T; E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS. Actualizarea Firmware-ului va extinde disponibilitatea aceastei funcţii şi pe alte obiective.

CaracteristiciNEX-6
TipCameră foto digitală compactă cu obiective interschimbabile
Compatibilitate cu obiectiveE-mount. Poate fi folosită şi cu obiective A-mount prin adaptor opţional (AF continuu cu ajutorul LA-EA2)
Senzor de imagineAPS-C (23.5 x15.6 mm) Exmor™ APS HD CMOS cu 16,1 megapixeli efectivi
ProcesorBIONZ™
Sensibilitate ISOISO 100 – 25600 (fotografii)
Înregistrare video HDFull HD AVCHD Ver. 2.0 compliant / MPEG-4 AVC (H.264); MP4;up to 1920 x 1080 50p
EcranLCD7.5cm (3.0)  TFT (Xtra Fine LCD) cu rezoluţie de aprox. 921k puncte; poate fi rotit cu 90 grade în sus şi 45 grade in jos
Vizor electronic1.3 cm (0.5) OLED Tru-Finder™ cu rezoluţie de aprox. 2,359k puncte; acoperire a câmpului vizual 100%;
Zoom DigitalClear Image Zoom: aprox. 2x (fotografii)Smart Zoom: aprox. 1.4x/2x (fotografii)Digital Zoom: aprox. 4x (fotografii/ clipuri video)
SteadyShot™(Stabilizator de imagine optic disponibil pe unele obiective E-mount)
Sistem AFFast Hybrid AF (AF cu phase-detection / AF cu contrast-detection); 99 puncte de focalizare (AF cu phase-detection) / 25 puncte de focalizare (AF cu contrast-detection);AF cu Object Tracking
Efecte creative11 tipuri (15 variaţii): Posterization (Colour, B/W), Pop Colour, Retro Photo, Partial Colour (R,G,B,Y), High Contrast Monochrome, Toy Camera, Soft High-key, Soft Focus, HDR Painting, Rich-tone Monochrome, Miniature
RafalaPână la 10 cadre pe secundă(în mod Speed Priority)
Baterie (fotografii)Aprox. 270 imagini (Vizor), Aprox. 360 imagini (LCD)(măsurare CIPA)
Bliţ încorporatGN6 (în metri at ISO 100)
Alte caracteristiciAuto Portrait Framing; Face Detection and Smile Shutter; Superior AUTO; Sweep Panorama; Auto HDR; DRO; Hand-held Twilight mode; Creative Styles; Photo Creativity interface; ; Wi-Fi; USB Charge; PlayMemories Camera Apps
MediaMemory Stick PRO Duo / Memory Stick PRO-HG Duo; SD / SDHC / SDXC
Dimensiuni (W x H x D)Aprox. 119.9 mm × 66.9 mm × 42.6 mm (excluzând proeminenţele)
GreutateAprox. 287g (doar body)Aprox. 345g (cu baterie şi Memory Stick PRO Duo)
SoftPlayMemories Home

Mai jos aveţi o galerie foto realizată cu SONY NEX-6 şi obiectiv 16-50mm!

Mai jos aveţi o galerie foto realizată cu SONY NEX-6 şi obiectiv Sony Macro 30mm f/3.5!

Partea cu preţul este subiectivă şi aproximativ 1000 EUR pentru SONY NEX-6 mi se pare destul de multicel.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »