blank

Sibiu – Londra (Luton) cu Wizz Air din 14.06.2014

2 986

Update 13.02.2014, ora 12:30:

Wizz Air lansează ruta Sibiu – Londra din 14 iunie 2014, aşa cum v-am anunţat încă de ieri. Vor fi 2 zboruri pe săptămână, miercurea şi duminica, cu ora de plecare 22:20, iar din toamnă, se va pleca la ora 12:50. Preţurile pornesc de la 179 lei cu taxe incluse.

sibiu_londra

Aeroporturile regionale din România caută să se dezvolte şi să atragă cât mai multe companii aeriene. Impropriu spus „cât mai multe” pentru că nu există piaţă foarte mare, iar singurele companii aeriene care se arată interesate sunt cele low-cost.

Wizz Air este una dintre puţinele companii aeriene care au început să opereze zboruri de pe mai multe aeroporturi din România, fiind încurajate şi de ajutoarele de stat oferite pentru deschiderea de noi rute.

În ultimii ani, Wizz Air a dezvoltat baze pe aeroporturile din România şi continuă expunasiunea cu lansarea de noi rute. În prezent, Wizz Air zboară de pe aeroporturile: Timişoara (1 aeronavă alocată – 11 rute); Craiova (bază din vară, 1 aeronavă alocată – 8 rute); Cluj Napoca (3 aeronave alocate – 16 rute); Târgu Mureş (1 aeronavă alocată – 12 rute); Bucureşti (7 aeronave alocate – 29 de rute); Arad (1 rută).

Zvonurile din piaţă spun că Wizz Air va intra şi pe aeroportul din Sibiu, iar prima rută va fi Sibiu – Londra (Luton) cu începere din 14.06.2014, dată orientativă. Ruta va fi onorată cu 2 zboruri săptămânale. Informaţiile încă nu au fost confirmate de Wizz Air, aceleaşi zvonuri spunând că vom afla mai multe în decursul zilei de mâine. Vom reveni cu amănunte.

Nu pot să nu remarc bătălia care se dă între aeroporturile Cluj Napoca, Târgu Mureş şi Sibiu, un triunghi din zona Transilvaniei. Însă cum rămâne cu zona Moldovei unde sunt aeroporturile Iaşi, Bacău, Suceava?

2 Comentarii
  1. tudor CeMerita says

    In sfarsit! 😀

    1. Sorin Rusi says

      Da, in sfarsit! Chiar ma intrebam cand se va apuca Wizz de zburat din Sibiu:).

Leave A Reply

Your email address will not be published.