Shanghai se află sub cel mai drastic lockdown de la apariția COVID-19!

0 501

După doi ani de la declanșarea pandemiei de COVID-19, China s-a trezit că există acest virus. În consecință, a impus cel mai drastic lockdown în Shanghai cu scopul de a elimina unul dintre cele mai mari focare de infecție. Zeci de milioane de oameni sunt blocați în casele lor din Shanghai, fără a avea voie să iasă afară.

Cu un record de 25 000 de infecții raportate zilnic, autoritățile chineze au blocat milioane de cetățeni în caselel lor, fără a le oferi libertatea de a merge la magazine sau pentru a-și procura medicamentele necesare.

Totodată, rafturile magazinelor sunt goale și oamenii sunt disperați după mâncare. Există o imensă presiune socială în Shanghai, forțând autoritățile să ia în considerare măsuri de relaxare. Oameni nu se mai tem de COVID-19, cât se tem de îngrădirea drepturilor și lipsa alimentelor.

David Culver, corespondent CNN în Shanghai, povestește cum decurge o zi din viața locuitorului din cel mai mare centru economic din China. Ziua debutează cu testul obligatoriu de COVID-19. Nu scapă nimeni netestat.

”Îmi petrec o mare parte din zilele de izolare încercând să plasez mai multe comenzi de alimente, sperând să sosească una. Săptămâna trecută, am fost trezit de un apel imediat după miezul nopții când una dintre comenzile mele chiar fusese livrată.” mai declară David. Însă produsele au putut fi ridicate din locul de livrare abia la șase dimineața, când David a fost să facă testul de COVID.

Timp de doi ani, China a reușit în mare măsură să țină virusul departe, prin închiderea granițelor și prin introducerea unui sistem de urmărire a contactelor aparent sofisticat care utilizează tehnologia smartphone-urilor pentru a ne urmări pe noi și expunerea noastră potențială la virus.

Oficialii au perfecţionat testarea în masă cu capabilităţi de a procesa rapid oraşe cu populaţii de zeci de milioane. Și s-au bazat mai ales pe blocări direcționate, rapide – închiderea unui cartier, birou sau chiar a unui centru comercial cu un caz confirmat sau contact apropiat în interior – încercând să evite închiderea orașelor întregi pentru a minimiza daunele sociale și economice. – a mai declarat David.

Însă, în ultimele săptămâni, orașe întregi au intrat în izolare, inclusiv Xi’an, Tianjin și Shenzhen. însă nimic nu se compară cu lockdownul din Shanghai.

Leave A Reply

Your email address will not be published.