blank

Construirea noului terminal de la Aeroportul Otopeni, amânată cu șase ani din cauza pandemiei

0 1.014

Aeroportul Otopeni este cel mai mare și cel mai important aeroport al României. Acesta urmeză a fi modernizat și optimizat pentru un flux mai mare de pasageri. Există un plan de a construi nou terminal, doar că planul a fost amânat cu șase ani din cauza pandemiei.

A fost dat peste cap traficul aerian de pasageri, ceea ce a dus și la devanzarea lucrărilor de la noul terlinal. Este de așteptat ca traficul de pasageri să-și revină la nivelul anului 2019 abia în perioada 2024-2025.

Compania Naționalǎ Aeroporturi București (CNAB) a solicitat actualizarea calendarului de construire a terminalului nou de pasageri, în sensul decalării cu șase ani a etapei de investiții aferente acestuia. Astfel, noul terminal ar urma să fie gata în 2028 și nu în 2022 cum era prevăzut inițial, potrivit unui proiect de act normativ publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii (MTI).

Stadiu lucrărilor la Terminalul 2

În momentul de față, s-au încheiat expropierile în zona de est a platformei, iar peste 80% din bani au fost plătiți. în acest stadiu, se pot demara procedurile pentru proiectare și execuție. Suntem asigurați ca noul terminal nu va fi gata mai devreme de 6-7 ani. În acest moment, autoritățile aeroportuare depun eforturi pentru a optimiza fluxul de pasageri în actualul terminal.

Terminalul 2 – un proiect de 4.8 miliarde de lei, cu TVA

Valoarea obiectivului de investiții de interes național și utilitate publică „Programul strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Internațional Henri Coandă-București” este 4,78 miliarde de lei, inclusiv TVA.

Proiectul cuprinde noul terminal, un turn de control, un hotel, parcări cu peste 12 mii de locuri și o zonă multimodală Cargo. Pentru tot acest proiect va urma și o reevaluare a studiului de fezabilitate!

Leave A Reply

Your email address will not be published.