blankblank

Schimbarea completă a trenului de aterizare la un Airbus A380 Emirates (Foto / Video)

Tehnicienii Emirates au schimbat complet trenul de aterizare la aeronava Airbus A380 (A6-EDF). Trenul de aterizare la un A380 este format din 5 seturi: 2 sub aripi, 2 sub corpul aeronavei și 1 set în față.

0 2.574

Divizia Emirates Engineering a reușit să schimbe cu brio tot trenul de aterizare la aeronava Airbus A380 (A6-EDF), prima din flota Emirates care a beneficiat de acest ”tratament”.

schimbare-tren-aterizare-a380-emirates-1

Trenul de ateriza la un Airbus A380 este format din 5 seturi și 22 de roți. Pe lângă roți, mecanismul trenului de aterizare cuprinde și sistemul de extindere și retrage a întregului angrenaj, sistemele de frânare și de direcție, plus alte sisteme de monitorizare.

Schimbarea completă a trenului de aterizare

Trenul de aterizare al unui A380 este menit să susțină aproximativ 570 de tone la decolare și 390 de tone la aterizare. Vă dați seama că tot sistemul acesta trebuie verificat și întreținut foarte bine.

Inginerii Emirates au reușit schimbarea completă a întregului tren de aterizare în 14 zile. Fiecare om a lucrat intens pentru a finaliza la termen această provocare. Pe durata lucrărilor, aeronava Airbus A380 a fost suspendată pe cricuri.

Alte 2 aeronave A380 Emirates vor beneficia de același tratament. Inginerii Emirates au lucrat și s-au pregătit împreună cu o echipă formată din reprezentanții furnizorilor Airbus, UTAS și Safran.

Leave A Reply

Your email address will not be published.