blank

Scandal la Chișinău: Air Moldova vrea zboruri cu Rusia; autoritățile au suspendat conexiunile aeriene între Moldova și Rusia pe fondul războiului din Ucraina.

0 341

Pe 9 septembrie, Air Moldova (compania națională a Moldovei) a anunțat reluarea zborurilor spre Moscova, de la 1 octombrie. Această decizie a fost motivată ca urmare a nenumăratelor solicitări din partea cetățenilor Republicii Moldova, care se află în Federația Rusă și vor să revină acasă.

Air Moldova mai motivează decizia și pe baza cererilor sosite de la pasagerii care au bilete achiziționate în vremea pandemiei și doresc să le folosească.

”Totodată decizia de a relua zborurile se datorează solicitărilor pasagerilor de a utiliza biletele achiziționate în perioada pandemică și după sistarea zborurilor din luna februarie. Aceste circumstanțe au creat dificultăți cu care se confruntă zilnic sute de pasageri: necesitatea procurării repetate a biletelor la prețuri majorate, timpul petrecut în deplasarea pe cale terestră, inocomoditățile zborurilor cu escală, în special pentru cazurile de urgență medicală.”

Doar că Autoritatea Aeronautică Civilă a emis Directiva Operațională nr. 06 din 10.09.2022, prin care interzice efectuarea operațiunilor aeriene în spațiul aerian al Federației Ruse de către operatorii aerieni naționali. Astfel, compania Aeriană Air Moldova nu va putea opera zborurile spre și din Moscova începând cu 1 octombrie, precum a anunțat anterior. Air Moldova amenință cu instanta dacă nu se ajunge la un acord cu Autoritatea Aeronautică Civilă.

Acum, ținând cont de războiul din Ucraina și a directivelor europene de a sista orice conexiune cu Rusia, oare Air Moldova ce alte interese mai are de dorește cu orice preț să reia zborurile între Chișinău și Moscova?

Leave A Reply

Your email address will not be published.