Saudia a aderat la SkyTeam

0 343

Saudia, cunoscută ca Saudi Arabian Airlines, a aderat la alianţa aeriană SkyTeam. 29 mai a fost o zi specială pentru operatorul din Orientul Mijlociu pentru că a devenit al 16 -lea membru cu drepturi depline din SkyTeam, alianţă din care face parte şi TAROM.

De la hub-uri sale din Jeddah, Riyadh şi Dammam, Saudia operează în întreaga Peninsulă Arabică, Subcontinentul Indian şi Africa de Nord. Saudia a adăugat 51 de noi destinaţii la reţeaua globală SkyTeam, inclusiv 23 în Arabia Saudită. Exemple de destinatii noi sunt: ​​Islamabad, Pakistan, Colombo, Sri Lanka, Alexandria şi Egipt.

Înainte de aderarea la SkyTeam, Saudi Arabian Airlines a început un proiect vast de rebranding ce se va încheia în 2013. Acesta implică schimbarea numelui în Saudia odată cu aderarea la alinaţă, dar şi modernizarea IT, a platformei comerciale şi reînnoirea flotei.

În timpul ceremoniei de aderare, Saudia a prezentat două aeronave pictate în livery SkyTeam. Aeronavele sunt un Boeing B777-200 (Reg. HZ-AKC) ce va opera pe rutele către Dubai, Londra, New York şi Guangzhou şi un Airbus A320 (Reg. HZ-ASF) care va fi folosit în principal pe rute din Europa şi Emiratele Arabe Unite.

Leave A Reply

Your email address will not be published.