S-a dat startul Săptămânii Belgiene la Pullman Bucharest World Trade Center

0 444

Cea de-a patra ediţie a Săptămânii Belgiene are loc săptămâna aceasta la Pullman Bucharest World Trade Center. Evenimentul este dedicat gastronomiei şi industriei alimentare belgiene, avându-i ca invitaţi speciali pe Alex Verhoeven, chef de elita şi proprietar al prestigiosului restaurant Fleur de Sel din Kasterlee, Belgia, şi pe Laurent Gerbaud, renumitului ciocolatier belgian.

Belgian_Week2016

Săptămâna Belgiană la Pullman Bucharest World Trade Center

Organizată pentru cel de-al patrulea an consecutiv de BEROBA, Asociatia de Afaceri Romano-Belgiana, Săptămâna Belgiană se bucura de întregul sprijin şi de participarea Ambasadei Regatului Belgiei în România.

Belgian_Week2016

Alex Verhoeven va crea şi va supraveghea pregătirea meniurilor belgiene servite în restaurantele Pullman Bucharest în timpul Săptămânii Belgiene, precum şi la evenimentul de gală, care va avea loc miercuri, în sala New York Ballroom.

Alex este proprietarul “Fleur de Sel”, cotat printre cele mai bune restaurante din Belgia, atât de către Michelin cât si de Gault & Millau. Alex Verhoeven a facut o impresie deosebită în industrie, oferind o bucătărie pură, cu un echilibru elegant al aromelor obţinut prin utilizarea de tehnici inovative.

Belgian_Week2016

Gurmanzii vor fi privilegiaţi în cadrul acestei ediţii a Săptămânii Belgiene, întregul eveniment gravitând în jurul temei gastronomiei. Au fost importate special mult apreciatele “crevettes grises” şi scoici din Marea Nordului, ciocolată belgiană, Belcolade, cu minim 70% cacao.

Meniul este completat de andive şi sparanghel alb, cel din urmă pregătit în stil tradiţional flamand, cu sos Mornay, pe baza de branză Gruyere. Stefan Popescu, Executive Chef Pullman Bucharest World Trade Center, a declarat că nu vor lipsi peştele, brânza şi vita transilvăneană pregătită cu arome belgiene.

Belgian_Week2016

Agenda săptămânii cuprinde o degustare susţinută de ciocolatierul Laurent Gerbaud, numit adesea noua faţă a ciocolatei belgiene, conferinţe de afaceri şi seminarii combinate cu sesiuni informale de networking. Miercuri, membrii Biroului Producătorilor de Carne din Belgia vor avea întâlniri cu partenerii lor români. Joi, va avea loc un seminar de o zi, cu tema “Alimentaţia – un lanţ lung de aprovizionare”.

Pentru cei interesaţi să participaţi la evenimentele organizate în cadrul Săptămânii Belgiene, consultaţi agenda Belgian Week in Romania 2016.

Şi acum să vorbim şi de cifre. În 2015, importurile din Belgia au însumat 1.4 miliarde de euro, o creştere de 18,4%, comparativ cu anul precedent. Exporturile către Belgia au cunoscut, de asemenea, o creştere de 10,8%, până la 921,9 milioane de euro.

Sectoarele cu cele mai intense schimburi comerciale dintre cele două ţări sunt utilaje şi echipamente, transport, produse chimice şi textile, potrivit unui raport al Agenţiei de Comerţ Exterior din Belgia. În 2015, exporturile industriei alimentare din Belgia în Romania s-au ridicat la 150 de milioane de euro.

Încheiem cu o întrebare: “Când vă gândiţi la Belgia, ce băutură şi produs gastronomic vă vin în minte?“.

Leave A Reply

Your email address will not be published.