blank

Ryanair va zbura pe aeroportul „fantomă” din Castellón

1 1.018

El Pais, o publicaţie cu renume în Spania, a publicat o ştire despre aeroportul „fantomă” din Castellón şi acordul pe care-l va încheia cu Ryanair. Miercuri, 11 martie 2015, se va ţine o conferinţă de presă la sediul consiliului din Castellón. La întânirea de mâine, vor fi prezenţi: Jose Espartero, responsabil pentru vânzări şi manager al Ryanair Spania; Luis Fernández-Mellado, responsabil cu noile rute ale companiei aeriene; Alain Russel, CEO aeroport Castellón.

Oficialii încă nu au confirmat planurile de viitor ale Ryanair în zona Castellón, dar zvonurile din piaţă alimentează ideea că operatorul low-cost irlandez va deschide bază pe aeroportul „fantomă” Costa Azahar, Castellón. Va opera zboruri spre destinaţii din Germania, Marea Britanie şi Suedia. Astfel, Ryanair ar putea deveni prima companie aeriană cu operaţiuni regulate pe un aeroport fără trafic aerian.

Aeroportul „fantomă” din Castellón a fost inaugurat în 2011, după o investiţie de aproximativ 150 de milioane de EURO. De la inaugurare şi până în prezent, aeroportul a fost ignorat total de toţi transportatorii aerieni. Nu au existat zboruri comerciale regulate, doar câteva chartere cu echipe de fotbal.

Lucrarea a fost contestată de la început. În primul rând pentru că nu era nevoie de un astfel de aeroport pe costa de est a Spaniei, o zonă bine deservită de aeroporturile Valencia, Barcelona şi Alicante. În al doilea rând, nici proiectul nu a fost conform normelor internaţionale de operare aeriană şi s-au mai băgat ceva bani până a primit avizul de operare. În al treilea rând, există o statuie masivă şi înaltă în apropierea singurei piste ce deserveşte aeroportul.

Aşteptăm conferinţa de mâine pentru mai multe detalii.

Leave A Reply

Your email address will not be published.