RYANAIR va inchide baza din Frankfurt din cauza creșterii tarifelor aeroportuare

1 863

RYANAIR a confirmat astăzi (vineri, 7 ianuarie) că își va închide baza din Frankfurt pe 31 martie 2022. Cele cinci avioane ale bazei au fost realocate către aeroporturi care au tarife mai mici și stimulează recuperarea traficului aerian.

Într-o fază de recuperare post Covid, aeroporturile trebuie să stimuleze redresarea traficului de pasageri. Din păcate, Frankfurt în loc să ofere stimulente pentru redresarea traficului, a ales să crească și mai mult prețurile, făcând ca Aeroportul Internațional Frankfurt să nu mai fie de interes pentru RYANAIR.

În timp ce Ryanair continuă să investească în Germania (după cum demonstrează o investiție de 200 de milioane de dolari în baza de la Nürnberg), guvernul german continuă să protejeze transportatorii vechi și locali, cum ar fi Lufthansa, care au absorbit 9 miliarde de euro în ajutoare de stat.

Ryanair continuă să investească în rețeaua operațională din Europa, alocând suplimentar 65 de aeronave noi de tipul Boeing 737 8-200 „Gamechanger”. Există o multitudine de oportunități în Europa de care RYANAIR va profita, în timp ce alte companii aeriene continuă să își reducă atât flotele, cât și capacitatea de transport.

Din păcate, toți piloții și echipajul de cabină alocați bazei Ryanair de la Aeroportul Frankfurt pe Main au primit astăzi o notificare cu privire la închiderea bazei la sfârșitul lunii martie 2022. Aceștia pot opta pentru relocare la alte baze în cadrul rețelei Ryanair. Există cerere de personal navigant în Europa, pe măsură ce RYANAIR accelerează creșterea traficului aerian post COVID-19.

Toți pasagerii Ryanair afectați de aceste anulări de zboruri vor primi notificări și rambursări în zilele următoare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.