blank

RYANAIR a anunțat profit de 663 milioane euro în T1 2023-2024!

0 370

Scumpirea biletelor de avion și creșterea traficului aerian au adus un profit record pentru Ryanair, de 663 milioane de euro în primul trimestru din acest an, potrivit datelor companiei.

Compania aeriană low-cost Ryanair a raportat luni un profit net de 663 milioane de euro în primul trimestru al exerciţiului fiscal curent, o creştere de aproape patru ori faţă de profitul net de 170 milioane de euro înregistrat în perioada similară a anului trecut. Creșterea veniturile se datorează graţie creşterii traficului aerian de pasageri şi a preţului biletelor de avion, anunță adevărul.ro.

RYANAIR a precizat că numărul pasagerilor transportaţi, în T1, a crescut cu 11%, până la 50,4 milioane, astfel că veniturile totale au crescut cu 40% până la 3,65 miliarde de euro.

Pentru întregul an fiscal 2024, Ryanair rămâne prudent optimist că va înregistra o creştere de 9% a traficului, până la 183,5 milioane de pasageri, comparativ cu 185 de milioane de pasageri cât estima iniţial, motivul fiind întârzierile apărute în livrarea avioanelor comandate producătorului american Boeing.

Ryanair Holdings este cel mai mare grup de companii aeriene din Europa. Din acest grup fac parte companiile Ryanair, Ryanair UK, Buzz, Lauda şi Malta Air. Companiile din portofoliul Ryanair Holdings conectează peste 40 de ţări cu mai mult de 2.500 de zboruri zilnice, de pe 230 de aeroporturi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.