Rusia suspendă operațiunile comune de lansare a rachetelor Soyuz de la Kourou, Guyana Franceză

0 613

Roscosmos suspendă operațiunile comune de lansare a rachetelor Soyuz de la Kourou și retrage personalul de baza de lansare.

Rusia suspendă cooperarea cu Arianespace cu privire la lansarea rachetelor Soyuz de la Guiana Space Center și își retrage personalul de la baza de lansare sud-americană din cauza sancțiunilor Uniunii Europene (UE) impuse Rusiei pentru invazia Ucrainei, a declarat directorul Roscosmos, Dmitri Rogozin.

Există 87 de cetățeni ruși în Guyana Franceză. Vorbim despre angajații NPO Lavochkin, care au pregătit etapa superioară Fregat-MT, precum și despre angajații Progress RCC (producător de rachete Soyuz) și TsENKI”.

Lansarea rachetelor Soyuz din Guyana Franceză reprezintă un program comun al programului Roscosmos și al Agenției Spațiale Europene (ESA), care a oferit Arianespace un lansator de portare medie pentru a completa propulsorul mai mare Ariane 5 și racheta mai mică Vega.

O rachetă Soyuz era programată să lanseze o pereche de sateliți europeni de navigație Galileo pe 5 aprilie. Au fost 27 de lansări Soyuz din Guyana Franceză din octombrie 2011.

Leave A Reply

Your email address will not be published.