Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Românii vor să vorbească la telefon şi să navigheze pe internet în timpul zborului

0 268

British Airways, una dintre cele mai mari companii aeriene din Europa, a făcut un sondaj printre pasagerii din România, Germania, Italia, Franţa, Spania, Elveţia, Belgia, Olanda şi Polonia pentru a aflat ce-şi doresc şi ce apreciază în prezent la bordul aeronavelor. Aproximativ 2000 de călători şi-au exprimat gândurile cu ce vor în timpul zborului.

Conform acestui studiu, 63% dintre români vor acces la internet, iar 37% vor să vorbească la telefon în timpul zborului. Doar 15% şi-ar dori o bonă la bord şi locuri de joacă pentru copilaşi, în timp ce 25% dintre respondenţii români vor o privelişte panoramică. 29% doresc reviste în format electronic, iar 20% vor divertisment în format 3D.

Rezultatele mă surprind chiar şi pe mine, un om pasionat de tehnologie. Nu mă aşteptam ca românii să-şi dorească divertisment în format 3D, reviste electronice, acces la internet. Acest lucru ne arată că România nu mai este o ţară de la periferie, acolo unde informaţia ajunge mai greu. În viitorul nu foarte îndepărtat, vorbitul la telefon şi internetul vor fi accesibile în timpul zborului. Mă aştept să văd pe facebook multe poze făcute în avion.

Legat de serviciile tehnologice actuale, 51% dintre români apreciază check-in-ul online, 23% biletul electronic şi doar 5% se împacă cu check-in-ul automat la chioşc.

La bordul aeronavelor, 41% dintre români apreciază serviciile, doar 24% meniul, iar 35% sunt în căutare de scaune confortabile. În concluzie, însoţitorii de bord trebuie să zâmbească, să fie respectuoşi, să-i ajute pe pasageri acolo unde au nevoie. Mai puţin contează meniul sau locul. La fel de ciudate şi aceste rezultate. Eu prefer să am un loc confortabil, să servesc un meniu ok dacă zborul depăşeşte 2-3 ore. Alte servicii notabile la bordul aeronavei nu prea sunt.

Cred că va fi foarte greu pentru British Airways să-i mulţumească pe toţi, în condiţiile în care românii sunt puţin altfel faţă de restul respondenţilor. Majoritatea celor din vest doresc scaune confortabile, apreciază meniul etc.

În prezent, British Airways deţine o flotă formată din 256 de aeronave şi zboară spre 169 de destinaţii. În următorii 5 ani, BA promite investiţii de peste 5 miliarde de lire sterline în aeronave, tehnologii, upgrade la cabine şi lounge-uri. 2013 va fi un an de referinţă în istoria British Airways pentru că vor sosi primele aeronave Airbus A380 şi Boeing 787 Dreamliner.

Leave A Reply

Your email address will not be published.