România ar putea face pași spre normalitate începând cu 1 iunie (video)

0 1.495

Premierul Florin Cîțu a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Palatul Victoria, că abia de la 1 iunie se poate spera la revenirea ”la normalitate”, urmând să fie constituit un comitet interministerial pentru stabilirea măsurilor care ar putea fi luate de la data respectivă, informează digi24.ro.Primul-ministru a declarat, de asemenea, că până la finalul lunii iulie poate fi atins pragul de 10 milioane de persoane vaccinate în România. Acesta a mai precizat că în România nu se va folosi pașaportul COVID / certificatul verde pentru deschiderea economiei și a turismului. Conform declarației făcute de premier, în România nu se va aplica certificaul verde, românii urmând să meargă fără acesta în vacanțe.

Nu știu pe ce se bazează declarația domnului Florin Cîțu, dar nu îmi oferă garanția că vom putea călători internațional fără acest certificat verde. Multe țări europene au anunțat deja că vor accepta călătoriile în baza certificatului verde doar persoanelor vaccinate / testate / imunizate natural în urma infectării cu COVID-19.

Domnul Florin Cîțu a mai declarat că, începând cu 1 iunie, se pot face primii pași spre normalitate, dar asta nu înseamnă o deschidere 100%. Dar totul va depinde de evoluția pandemiei de COVID-19, de nivelul de vaccinare din țară și în funcție de numărul de noi cazuri.

Cu toate că unele informații sunt optimiste, eu personal rămân pesimist și privesc cu scepticism cele anunțate. Sunt dezamăgit de decizia de a nu implementa certificatul verde în vederea relansării economiei și turismului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.