Restricții de circulație către și dinspre Aeroportul Iași

0 72

Începând cu data 2 mai 2023 (ora 4:00), vor fi puse în aplicare o serie de măsuri privind fluidizarea traficului către și dinspre Aeroportul Iași, odată cu demararea lucrărilor de extindere a parcării auto și reconfigurarea căilor de acces în fața terminalelor T3 și T4.

Parcarea este închisă temporar

În aceste condiții, parcarea existentă va fi închisă complet pentru o perioadă de trei luni, urmând a fi creat un drum de acces temporar de-a lungul celor trei terminale.

Măsura a fost stabilită în urma consultărilor cu antreprenorul, instituțiile ce își desfășoară activitatea pe Aeroportul Iași, Primăria Municipiului Iași și Consiliul Județean Iași, în contextul creșterii semnificative a traficului de pasageri.

Se recomandă deplasarea cu mijloacele de transport în comun

Cât privește tranzitarea drumului spre Aeroport, începând din intersecția de la Pod Ciric, pe o distanță de 2 km, va fi permis DOAR accesul mijloacelor de transport în comun, precum și cel al companiilor de taxi și ride sharing. Staționarea mai mult de 5 minute și/sau parcarea autovehiculelor în fața terminalelor vor fi interzise.

La rândul lor, angajații Regiei, echipajele de zbor și toți cei care vin la Aeroport în scop lucrativ vor avea taloane speciale de identificare, care le vor permite accesul cu autoturismele personale, din Rond Ciric până la Aeroport.

La intersecția de la Ciric va fi creat un punct permanent de filtrare a autovehiculelor ce au drum spre Aeroport, care va fi coordonat și susținut de către Poliția Locală.

Pentru cei care vor să se deplaseze la aeroport cu mașinile personale, Primăria le va pune la dispoziție parcările terasate de la Ciric. De aici spre Aeroport vor circula curse expres regulate de transport în comun, la intervale de 15 minute. Primăria urmează să identifice și alte zone de parcare pentru accesul spre Aeroport.

În ceea ce privește linia actuală a autobuzului 50, dedicată transportului din municipiu către Aeroport, va fi suplimentat numărul de curse zilnice la intervale regulate de maximum 30 de minute. Traseul autobuzului 50 este același (Gară – Piața Unirii – Tg. Cucu – AEROPORT și AEROPORT – Tg. Cucu – B-dul Independenței – Gară), putând fi consultat pe website-ul CTP Iași: http://www.sctpiasi.ro/trasee/conexiuni.

⏰ Pentru a nu întârzia realizarea formalităților de check-in și verificarea documentelor, recomandăm pasagerilor să ajungă la Aeroport cu aproximativ 3 ore înainte de îmbarcare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.