Restaurantul La Bordei găzduiește spectacole de teatru

1 693

La Bordei, primul restaurant cu specific dacic din Bucureşti, este locaţia perfectă pentru întâlniri de business, mese în familie, cocktail-uri cu prietenii, cine romantice sau festive (nunţi, botezuri), workshopuri, recepţii. Iar din 4 iulie, va găzdui spectacole de teatru.

Sâmbătă, 4 iulie 2015, începând cu ora 20.00, restaurantul La Bordei găzduieşte spectacol de teatru: “Monoloagele Vaginului” după Eve Ensler cu Diana Giubernea, regia Mona Gavrilaș.

MONOLOAGELE VAGINULUI

Foarte longeviv, spectacolul regizat de Mona Gavrilaș a stârnit interesul publicului din toată țara care a vrut să-l vadă și să-l revadă. Această adaptare românească a unui text american celebru și controversat la vremea apariției sale, are câteva atuuri: subiectul abordat – universul feminin cu emoțiile și trăirile specifice, viziunea regizorală care nu se bazează pe artificii, ci pe comunicarea cu publicul care devine parte integrantă în spectacol și, mai ales, jocul actoricesc al Dianei Giubernea, care se insinuează ca o șerpoaică, reușind să își schimbe identitatea, să călătorească în timp și în spațiu, împreună cu toți cei din sală.

Nimeni nu pleacă indiferent de la spectacol, nimeni nu plecă la fel. Pe parcursul unei ore, bărbaţi și femei se dezbracă de prejudecăți.

Textul a fost tradus în 40 de limbi și jucat în peste 50 de țări, stârnind un adevărat fenomen mondial, un manifest care a generat mișcarea mondială împotriva violenței asupra femeilor. Textul lui Eve Ensler a devenit o provocare pentru actrițe și regizori totodată.

Spectacolul ”Monoloagele Vaginului” are cronici apreciative și un premiu în cadrul Festivalului Internațional al Teatrului de Studio, iar Diana Giubernea – premiul pentru cea mai bună actriță.

Leave A Reply

Your email address will not be published.