blank

Raport 2018 Aeroportul Londra Heathrow: 80 de milioane de pasageri

1 548

În 2018, Aeroportul Internațional Londra Heathrow a atins un nou record cu privire la traficul de pasageri. A atins pragul de 80 de milioane de pasageri deserviți într-un an. Mai exact, au fost 80 102 000 pasageri.

În procente, creșterea a fost de 2.7% față de 2017, când au fost înregistrați 78 de milioane de pasageri.

Aeroportul Londra Heathrow este unul dintre cele 7 cele mai aglomerate aeroporturi din lume, care au atins pragul de 80 de milioane de pasageri.

A avut o evoluție pozitivă și cu privire la traficul de aeronave. Au fost înregistrate 475 624 mișcări de avioane, aterizări și decolări. Creșterea a fost foarte mică în raport cu 2017, când au fost 474.033 mișcări de aeronave. Însă au fost avioane cu capacități mai mari de transport.

80 de milioane de pasageri deserviți de Aeroportul Londra Heathrow

În decembrie, peste 6.5 milioane pasageri i-au trecut pragul, fiind a 26-lună consecutivă de creștere pentru principalul aeroport londonez.

Se spune că Aeroportul Londra Heathrow a ajuns la maximul capacității sale de operare. De câțiva ani se tot discută despre eventuale planuri de extindere pentru că există riscul să nu mai poată acoperi cererea din piață.

Într-un timp, oficialii britanici discutau despre construirea unui alt aeroport, care să preia din operațiunile de pe Heathrow. Însă, este mult mai realist planul de expansiune al actualului aeroport, un proiect care deja a fost votat de Parlament.

Leave A Reply

Your email address will not be published.