Qatar Airways va introduce aeronava Boeing 787 Dreamliner pe ruta Doha – Londra Heathrow (video)

0 765

Qatar Airways, principalul operator aerian al Qatarului şi cu baza principală în Doha, a comandat 30 de aeronave Boeing 787 Dreamliner şi cu posibilitatea să-şi extindă comanda cu încă 30. Prima aeronavă a fost expusă zilele trecute în cadrul Farnborough International Airshow 2012.

Încă nu se ştie o dată exactă pentru livrarea primei aeronave, dar Qatar Airways speră să fie până la începutul lunii septembrie. Acest lucru i-ar permite să opereze ruta Doha – Londra Heathrow cu Boeing 787 Dreamliner chiar de la finalul lunii septembrie.

În prezent, Qatar Airways operează 5 zboruri zilnice spre Londra Heathrow, de la baza din Doha. Boeing 787 Dreamliner ar urma să intre pe cursa de dimineaţă Doha – Londra Heathrow, de la ora 6:30 şi returul să fie spre seară. Acest lucru ar asigura legături foarte bune cu Asia şi Australia.

Qatar şi-ar trece în cont şi faptul că va fi prima companie aeriană care va opera curse cu 787 Dreamliner spre Londra Heathrow. Ar mai avea un singur concurent direct, operatorul Air India care se pregăteşte, la rândul său, să intre în posesia primului 787.

Citeşte şi: Configuraţia primului Boeing 787 QATAR Airways

Ar mai fi companiile aeriene ANA şi JAL, posesoare şi utilizatoare de Boeing 787 Dreamliner, dar până acum n-au anunţat că vor opera curse spre Heathrow cu acest tip de avion.

Leave A Reply

Your email address will not be published.