Qatar Airways va fi clientul de lansare pentru Boeing 777X

0 687

Conform aeroin.net, care citează site-ul rusesc sputnik, Qatar Airways va fi clientul de lansare pentru Boeing 777X. Informația a fost confirmată de Akbar Al Baker CEO-ul Qatar Airways Group.Joi, 6 iunie 2018, Akbar Al Baker a declarat pentru Sputnik: „În 2020, vom primi 40 de noi avioane în flotă. Înseamnă că vom primi o aeronavă nouă la fiecare zece zile (în medie). Vom fi, de asemenea, prima companie aeriană care primește 777X, cea mai recentă aeronavă Boeing „.

Primul Boeing 777X Qatar Airways va fi livrat în 2020

Potrivit lui Al Baker, Qatar Airways adaugă în medie 15 destinații noi pe an și se extinde în Africa, Asia și America de Sud.

Întrebat despre extinderea aeroporturilor înainte de Cupa Mondială, pe care Qatar îl va găzdui în 2022, Al Baker a spus că lucrările de expansiune sunt în curs de desfășurare.

„Vom fi pregatiti pentru turneul 2022 FIFA World Cup. Capacitatea Aeroportului International Hamadva ajunge la peste 58 de milioane de pasageri. Totodată, vom lansa Aeroportul Internațional Doha pentru a primi încă 10 milioane de pasageri. „

Leave A Reply

Your email address will not be published.