Qatar Airways a intrat în posesia primei aeronave Airbus A380 din flotă (video)

0 490

Pe 18 septembrie, o nouă filă s-a scris în istoria operatorului aerian Qatar Airways. Mult aşteptata aeronavă Airbus A380 a aterizat la Doha. Livrarea marchează începutul unui nou capitol pentru Qatar Airways şi extinde limitele operaţionale. Airbus A380 va permite companiei aeriene să transporte pasageri pe distanţe lungi şi foarte lungi şi la standarde crescute de confort.Ca un interpret de cinci stele, Airbus A380 a devenit un favorit în rândul pasagerilor şi al companiilor aeriene. Zborul lin, linistea din cabină, spațiul generos şi aspectul general aeronave au făcut din A380 un învingător. Aceste caracteristici unice permit operatorului aerian Qatar Airways să ofere servicii excelente pentru pasagerii lor.

Toate scaunele sunt echipate cu cele mai noi sisteme de divertisment, iar interiorul elegant și confortabil al aeronavei A380 Qatar Airways va găzdui un total de 517 de persoane – 461 la Economy Class, 48 la Business Class şi 8 la First Class. Airbus A380 este unicul model de avion cu două punți de pasageri pe toată lungimea sa.

Qatar Airways este a 12-a companie aeriană de clasă mondială cu Airbus A380 în flotă. Primul A380 al companiei aeriene îşi va face debutul pe populara rută spre Londra Heathrow, de la Hamad International din Doha, urmată de Paris Charles de Gaulle.

Până în prezent, Airbus a primit comenzi pentru 318 unităţi A380 de la 19 clienți, ceea ce înseamnă 90% din piața de aeronave foarte mare. Cu livrarea din 18 septembrie, flota A380 la nivel mondial se ridică la 142 de aeronave, care au acumulat peste 1,5 milioane de ore de zbor pe aproximativ 180.000 zborurile comerciale. Până în prezent peste, 65 de milioane de pasageri s-au bucurat deja experienţa unică de zbor la bordul unui A380. La fiecare patru minute, cu un A380 decolează sau aterizează la unul dintre cele 41 de aeroporturi în care își desfășoară activitatea în prezent, iar rețeaua este în continuă creștere.

Leave A Reply

Your email address will not be published.