Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Qatar Airways în 2016: 19 aeronave noi și 14 rute noi lansate

Comenzi plasate pentru 350 de avioane Airbus și Boeing!

0 912

Pentru Qatar Airways, anul 2016 s-a dovedit a fi unul de succes. A recepționat 14 aeronave noi, flota ajungând la un număr total de 192 de avioane, dar a și plasat comenzi pentru alte avioane. Totodată, Qatar Airways a inaugurat 14 rute noi la nivel globral.

Qatar Airways în 2016

Conform oficialilor Qatar Airways, la acest an de succes au contribuit parteneriatele strategice încheiate în acest an, dar și expansiunea flotei și a rețelei de destinații.

Laudată pentru performanța sa, Qatar Airways a primit o serie de premii pe tot parcursul anului, confirmând evoluția transpotartorului aerian.

Qatar Airways a sărbătorit, de asemenea, performanțele financiare, anunțând terminarea anului fiscal 2016 cu un profit operațional de peste 3 miliarde QAR (peste 823 de milioane de dolari).

doha-sydney-qatar-airways

19 aeronave noi și 14 rute noi lansate

Qatar Airways este una dintre puținele companii aeriene cu cea mai rapidă creștere din istoria aviației. 2016 a adus 14 noi destinații în portofoliul Qatar Airways: Adelaide (Australia), Atlanta (SUA), Birmingham (Marea Britanie), Boston (Statele Unite ale Americii), Helsinki (Finlanda), Los Angeles (SUA), Marrakech (Maroc), Pisa (Italia), Ras Al Khaimah (EAU), Sydney (Australia), Windhoek (Namibia), Erevan (Armenia), Krabi (Thailanda) și Mahe (Seychelles).

2016 a fost darnic și pe partea de flotă, 19 aeronave noi intrând în flota transportatorului din Qatar. Qatar Airways a fost clientul de lansare pentru Airbus A350 XWB, în prezent având 13 unități în flota și pe care le folosește pe zborurile spre Boston, Los Angeles sau Adelaide.

Dar Qatar Airways a luat în calcul și modernizarea flotei în viitor. În 2016, a plasat o comandă pentru 30 de aeronave Boeing 787-9 Dreamliner și 10 Boeing 777-300ER. A semnat și o scrisoare de intenție pentru 60 de avioane Boeing 737 MAX 8.

În prezent, totalul comenzilor plasate de Qatar Airways însumează 350 de aeronave Airbus și Boeing. Acestea sunt evaluate la mai mult de 90 de miliarde de dolari și urmează să fie livrate în următorii ani.

Cam acesta a fost rezumatul anului 2016 pentru Qatar Airways. Iar viitorul sună bine. Qatar Airways intenționează să lanseze 14 rute în perioada 2017-2018, iar printre destinații avem Canberra (Australia); Dublin (Irlanda); Las Vegas (USA) (din 8 ianuarie 2018); Rio de Janeiro (Brazilia) și Santiago de Chile.

Viziunea, echilibrul, prosperitatea, capacitatea de adaptare și operarea excelentă fac parte din rețeta succesului pe care au descoperit-o cei de la Qatar Airways.

Leave A Reply

Your email address will not be published.